Konecranes inleder nya samarbetsförhandlingar inom affärsområdet Service i Finland

Corporate press releases

Till följd av en fortsättningsvis svag efterfrågan på underhållstjänster på den finska marknaden, inleder Konecranes nya samarbetsförhandlingar om möjliga permitteringar och uppsägningar inom Konecranes Service Oy. De permanenta nedskärningarna av personalen beräknas beröra cirka 15 anställda.

Samarbetsförhandlingarna som nu påbörjas berör hela personalen inom Konecranes Service Oy i Finland. I förhandlingarna behandlas möjliga fortsatta permitteringar och eventuella uppsägningar av personalen.

De tidigare samarbetsförhandlingarna inom Konecranes Service Oy avslutades den 5.6.2009. Enligt förhandlingarna permitterades personal enligt marknads- och arbetssituationen, och 10 personer sades upp.

Målet med dessa åtgärder är att anpassa företagets kostnadsstruktur och kapacitet till den nuvarande marknadssituationen, samt att säkra företagets konkurrenskraft i framtiden.

Konecranes Service Oy, som erbjuder servicelösningar för kranar, hamnutrustning och verktygsmaskiner, har cirka 620 anställda i Finland.

Konecranes har redan vidtagit kapacitetsanpassningsåtgärder bl.a. genom att minska användningen av inhyrd personal och temporärt anställda. Dessutom har företaget återtagit utkontrakterad produktion. Konecranes har tidigare rapporterat att företagets anställda uppskattningsvis minskar med cirka 1 600 personer på koncernnivå under 2009.

Ytterligare information:
Press
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Investorer och analytiker:
Miikka Kinnunen, direktör, placerarrelationer, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).