Förändringar i Konecranes ledning

Corporate press releases

I ett pressmeddelande daterat den 6.5.2009 meddelade Konecranes att företaget f.o.m. den 1.9.2009 skulle byta till en tudelad ledningsstruktur bestående av ledningsgruppen och en utvidgad ledningsgrupp.

Konecranes ledningsgrupp består av följande personer:
Pekka Lundmark, vd, koncernchef och ledningsgruppsordförande; Hannu Rusanen, Vice vd och ansvarig för Konecranes verksamhet inom affärsområdet Service; Mikko Uhari, Vice vd och ansvarig för Konecranes verksamhet inom affärsområdet Utrustning; Harry Ollila, Vice vd och ansvarig för Konecranes verksamhet inom funktionen Market Operations; Teo Ottola, finansdirektör; Pekka Lettijeff, inköpsdirektör och Ari Kiviniitty, teknologidirektör.

Den utvidgade ledningsgruppen består av ledningsgruppsmedlemmarna, samt av direktörerna för de olika regionorganisationerna; direktören för lagärenden; HR direktören; direktören för marknadsföring och kommunikation, samt direktören för informationsteknologi.

Ryan Flynn har den 1.9.2009 utnämnts till direktör för Konecranes verksamhet i området Nordostasien (NEA). Samtidigt blev Flynn också medlem i företagets utvidgade ledningsgrupp. Ryan Flynn ansvarade tidigare för Konecranes verksamhet inom hamnkransutrustning i Nord- och Sydostasien. Ryan Flynn ersätter Harry Ollila, som sedan 1.9.2009 är vice vd och ansvarig för Konecranes nya Market Operations funktion. Ryan Flynn rapporterar till Harry Ollila.

Den 1.12.2009 blev Antti Koskelin, Konecranes direktör för informationsteknologi (CIO), medlem av företagets utvidgade ledningsgrupp. Koskelin började på Konecranes i januari 2009 och rapporterar till Konecranes teknologidirektör Ari Kiviniitty. Det är strategiskt viktigt för Konecranes att använda modern informationsteknologi (IT) i affärsverksamheten. Koskelin hämtar med sig kunskap och erfarenheter om IT till Konecranes utvidgade ledningsgrupp.

Pekka Päkkilä som har haft en lång och framgångsrik karriär inom Konecranes har beslutat lämna företaget den sista januari 2010. Päkkilä har jobbat för Konecranes sedan 1987. Han var ledningsgruppsmedlem mellan år 2003 och september 2009. Päkkilä fortsätter som vd för affärsområdet Standardlyft till slutet av 2009. Dessutom har Päkkilä sedan den 1.9.2009 varit direktör för Konecranes verksamhet i den nya regionen Norden, Östeuropa och Indien (NEI), samt medlem av den utvidgade ledningsgruppen.

Aku Lehtinen har utnämnts till direktör för Konecranes verksamhet i regionen NEI. Utnämningen träder i kraft den 1.2.2010. Samtidigt blir Lehtinen medlem i företagets utvidgade ledningsgrupp. Aku Lehtinen ansvarade tidigare för Konecranes verksamhet i Sydost Europa. Lehtinen kommer att rapportera till Harry Ollila, vice verkställande direktör.

Tomas Myntti har utnämnts till direktör, industrikranar inom regionen NEI. Utnämningen träder i kraft den 1.1.2010. Tomas Myntti har tidigare jobbat som direktör inom Market Operations och har lett utvecklingen av den globala kundhanteringen, försäljningsledning och –stöd, samt utvecklingen av marknadsföring av industrispecifika lösningar. Myntti kommer att rapportera till Aku Lehtinen, direktör för Konecranes verksamhet i området NEI och i matrisorganisationen till Ilpo Hakala, direktör och ansvarig för industrikranar.


Ytterligare information:
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation, Konecranes Abp
e-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).