Konecranes köper sydafrikanskt kran- och servicebolag

Corporate press releases

Konecranes har köpt resterande 80,5 % av aktiekapitalet i kran- och servicebolaget Dynamic Crane Systems Ltd. (DCS) i Sydafrika. Konecranes köpte 19,5 % av företagets aktier i juni 2007, med en option på resten av aktierna som skulle lösas in senast den 31.12.2009. DCS hade år 2008 en omsättning på ungefär 8 miljoner euro och 75 anställda. DCS konsolideras i Konecranes siffror från och med oktober 2009.

DCS, ett ledande kran- och servicebolag i Sydafrika, grundades år 1994. Företaget specialiserar sig på tillverkning, försäljning, service och montering av industrikranar och processkranar. DCS och Konecranes har samarbetat sedan början av 1990-talet, och sedan juni 2007 har DCS varit Konecranes representant i Sydafrika och dess grannländer.

”Sydafrika är Afrikas ekonomiska maktcentrum med en ledande industriell kapacitet och mineralproduktion. Dessutom kommer en stor del av Afrikas elektricitet härifrån,” säger Pierre Boyer, Konecranes regionchef för EMEA området. ”Landet har rikligt med naturtillgångar, välutvecklade energi- och tillverkningsindustrier och en modern infrastruktur som stöder effektiv distribution av varor runtom i Sydafrika-regionen. Sydafrika är inte bara i sig själv en viktig ekonomi, den är också en utmärkt port till andra afrikanska marknader.”

DCS huvudkontor och fabrik finns i Alrode, nära Johannesburg. Dessutom har företaget ett servicekontor i Durban, Kwa-Zulu Natal-regionen. DCS betjänar många viktiga industriella segment i området söder om Sahara såsom t.ex. gruv-, energi-, stål-, aluminium-, pappersindustri och allmän verkstadsindustri.

Företagets namn kommer att ändras till Konecranes (Pty) Ltd och de nuvarande ägarna kommer att fortsätta arbeta i företaget som konsulter.


Ytterligare information:
Press
Pierre Boyer, regionchef, EMEA, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel: +358 20 427 3312

Investerare och analytiker
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel: +358 20 427 2008

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com