Konecranes har slutfört köpet av majoriteten i kinesiska telfer- och krantillverkaren SANMA

Corporate press releases

Konecranes köp av aktiemajoriteten i Jiangsu Three Horses Crane Manufacture Co. Ltd. (SANMA) har nu slutförts. SANMA är en ledande telfer- och krantillverkare i Kina. Alla parter, inklusive kinesiska myndigheter, har godkänt förvärvet. Intentionsavtalet skrevs under i november 2008 och köpeavtalet i april 2009.

Genom en kombination av aktieköp och aktieemission äger Konecranes 65 % av SANMA. De resterade 35 % av aktierna ägs av företagets förra ägare som fortsätter att jobba inom företagets ledning. SANMA är nu ett joint venture bolag. I sitt första möte beslöt joint venture bolagets styrelse utnämna Gu Ning Sheng till verkställande direktör för SANMA.

SANMA är baserat i Jingjiang, ca två timmar nordväst om Shanghai. Företagets omsättning var ca 18 MEUR år 2008 och det har över 500 anställda. SANMA har en stark position som leverantör av lintelfrar i Kina, samt som kranleverantör i Jiangsu och provinserna i grannskapet.

”Vi är förväntansfulla över joint venture bolagets framtida potential. Genom SANMA kommer vi nu in på en marknad som i Kina domineras av lokala leverantörer” säger Ryan Flynn, regionchef, Nordostasien.

Ytterligare information:
Press
Ryan Flynn, regionchef, Nordostasien
E-post: [email protected] eller tel. +86 13 80 19 98 963

Investerare och analytiker
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com