Konecranes erhöll igen en beställning på containerhanteringsutrustning av DP World Djazair i Algeriet

Corporate press releases

I oktober 2009 erhöll Konecranes en beställning på elva Konecranes reachstackers från DP World Djazair i Algeriet. Maskinerna levereras under denna höst. Konecranes levererade sex reachstacker-maskiner och fem lyfttruckar för hantering av tomma contrainrar till samma kund i maj-juni 2009. Partnerna har kommit överens om att inte offentliggöra den senaste beställningens värde.

Djazair Port World är ett joint venture mellan DP World och den algeriska staten. Terminalens nuvarande årliga kapacitet är 500 000 TEU och planerna är att öka kapaciteten till 800 000 TEU per år. De beställda maskinerna ersätter gamla hyrda maskiner och kommer att användas i containerterminalen.

”DP World är glada över att fortsätta affärsförhållandet med Konecranes,” säger Joost Kruijning, verkställande direktör, DP World Africa. ”De elva reachstacker-maskinerna kommer att hjälpa oss nå våra effektivitets- och produktivitetsmål gällande service till våra kunder och Algeriets befolkning.”

”Förutom leveranserna i maj-juni i år, har vi tidigare levererat reachstacker-maskiner till DP World i Dakar, Senegal, och Maputo i Mozambique,” säger Niklas Brönn, försäljningsdirektör, Konecranes Middle East. ”Den senaste beställningen är resultatet av ett långt, starkt förhållande, som inkluderar ömsesidig respekt och förtroende mellan DP World och Konecranes.”

Konecranes reackstacker för hantering av containrar är en av de mest effektiva reachstacker-maskinerna på marknaden. Den har många innovativa lösningar, som t. ex. chassi byggt med lådprofiler, hydraulik som känner lastens tyngd och använder endast nödvändig energi (power-on-demand), samt elektroniskt överbelastnings-, säkerhets- och övervakningssystem. Maskinen har en lyftkapacitet på 45 ton och den kan stapla fem containrar högt och tre containerrader djupt.

Ytterligare information:
Press
Niklas Brönn, försäljningsdirektör, Konecranes Middle East
E-post: [email protected] eller tel. + 971 50 920 1707

Investerare och analytiker
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com