Konecranes utlokaliserar terminalverksamheten i Hyvinge

Corporate press releases

I slutet av oktober 2009 tecknade Konecranes ett avtal om att utlokalisera terminalverksamheten i Hyvinge, Finland, till det finska bolaget HUB Logistics Packaging Oy. Konecranes terminalverksamhet innefattar varumottagning, packning och expedition. Beslutet berör 20 Konecranes anställda inom dessa funktioner. Alla anställda forsätter i HUB Logistics Packaging Oy:s tjänst som gamla anställda. Förändringen träder i kraft den 9.11.2009.

Genom att utlokalisera verksamheten ökar Konecranes produktiviteten och flexibiliteten, samt uppnår ytterligare kostnadsinbesparingar.

”Utlokaliseringen stöder Konecranes strategi att fokusera på sin huvudverksamhet vilken är att förbättra våra kunders produktivitet och lönsamhet genom att leverera pålitliga och högklassiga lyftutrustningar och tjänster,” säger Juha Anttila, produktionschef, Tunga Lyftdon. ”Vi vill fokusera på att ytterligare utveckla vår leveranskedja och vår egen tillverkning. Samtidigt vill vi ha en specialiserad partner vars huvudsakliga fokus är att driva och utveckla terminalverksamheten. Eftersom den här verksamheten är ytterst viktig för oss, vill vi ha en engagerad specialist som tar hand om den.”

Utlokaliseringen är inkluderad i estimaten som publicerades i andra kvartalets delårsrapport 2009, dvs. ett årligt inbesparingsmål på 100 MEUR år 2010 jämfört med 2008.

HUB Logistics är en föregångare inom logistiken i Finland och erbjuder flexibla och skräddarsydda logistiktjänster till sina kunder. I produktsortimentet ingår hela logistikprocessen, från styrning och utveckling av aktiviteter till finansiering av omsättningstillgångar. Hittills har Konecranes köpt förpackningar och packningstjänster av HUB Logistics, samt hyrt personal av företaget.

Tilläggsinformation:
Press
Juha Anttila, produktionschef, Tunga Lyftdon
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2200

Investerare och analytiker:
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).