Konecranes träder in på marknaden för verktygsmaskinservice i USA

Corporate press releases

I oktober 2009 utökade Konecranes sin verksamhet för verktygsmaskinservice (machine tool service, MTS) till USA, genom förvärvet av företaget Machine Tool Solutions Unlimited i Cincinnati, Ohio. Machine Tool Solutions Unlimited grundades år 2003 och företaget har ett brett utbud av tjänster såsom ombyggnad av verktygsmaskiner, uppgradering av kontrollsystem, förebyggande underhåll, kalibrering och reparationer. År 2008 hade Machine Tool Solutions Unlimited en omsättning på cirka 3,5 MEUR. Bolaget har 18 anställda. Köpets värde offentliggörs inte.

”Vi är mycket nöjda över att kunna meddela att detta starka, regionala bolag nu är en del av Konecranes globala verksamhet,” säger Tom Kurtz, Konecranes MTS-chef för regionen Amerika. ”Detta är en tekniskt utmanande marknad med stor tillväxtpotential i Amerika. Genom att kombinera Konecranes vida nätverk med färdigheterna och kunskaperna inom Machine Tool Solutions Unlimited är vi övertygade om att vårt utvidgade serviceutbud kommer att tilltala både existerande och nya kunder.”

Machine Tool Solutions Unlimited är Konecranes första MTS förvärv i USA. Den förra ägaren och grundaren av företaget Harold Schoch kommer att fortsätta jobba i bolaget. Köpet av Machine Tool Solutions Unlimited kan ses som ett första steg mot det strategiska målet att bygga ett MTS servicenätverk i USA. Företagets resurser och kundbas utgör en bra grund för ytterligare utveckling.

Konecranes verktygsmaskinverksamhet har hittills koncentrerats till Norden och Storbritannien. Genom det senaste förvärvet kan Konecranes nu utvidga sitt MTS utbud till Nord-, Central- och Sydamerika.

Ytterligare information:
Press
Pekka Kujala, direktör, Service, MTS
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 4014

Investerare och analytiker
Sanna Päiväniemi, chef för placerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com