Konecranes effektiverar sin verksamhet i Storbritannien

Corporate press releases

Konecranes förenklar strukturen av sin verksamhet i Storbritannien genom att sammanslå aktiviteterna inom Konecranes Service Ltd, Konecranes (UK) Ltd och Morris Material Handling. Det nya, större bolaget kommer att heta Konecranes UK Limited och kommer att fungera under varumärket Konecranes.

Konecranes och Morris är marknadsledande inom planering, tillverkning och leverans av utrustning, service och lyftlösningar i Storbritannien. Genom att slå ihop verksamheterna i Storbritannien, kan Konecranes erbjuda sina kunder ett brett produktsortiment och tekniskt stöd, samt en utmärkt servicenivå.

”Sammanslagningen av verksamheterna i Storbritannien gör det möjligt att överföra erfarenheten och kunskapen från våra enskilda affärsenheter till varumärket Konecranes. Genom sammanslagningen kan våra kunder i Storbritannien enklare dra nytta av Konecranes koncernens lokala närvaro och globala expertis, samt förbättra effektiviteten och produktiviteten i deras egen verksamhet,” säger Konecranes UK Limited:s verkställande direktör Bill Maxwell.

Som ett resultat av sammanslagningen kommer krantillverkningen i Loughborough att läggas ner. Nedläggningen påverkar 90 anställda. All krantillverkning kommer i fortsättningen att ske i den moderna fabriken i East Kilbride, i Skottland. Sammanslagningen av verksamheterna kommer dessutom att leda till en permanent nedskärning av cirka 25 anställda.

Konecranes UK Limited, med 450 anställda, kommer att vara den största aktören inom sin bransch i Storbritannien.

Ytterligare information:
Press
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation
E-post: [email protected] eller tel: +358 20 427 2008

Investerare och analytiker
Sanna Päiväniemi, chef för placerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com