Samarbetsförhandlingarna avslutades vid Konecranes huvudkontor

Corporate press releases

Samarbetsförhandlingarn har nu avslutats vid Konecranes Abp och Konecranes Finance Oy. Bolagen minskar sin personal med totalt 21 temporärt och fast anställda. Personalen permitteras inte. Personalminskningarna görs under fjärde kvartalet 2009.

På grund av en lägre orderingång under första halvåret, inledde Konecranes Abp och Konecranes Finance Oy samarbetsförhandlingar den 1.9.2009. Båda bolagen är belägna i Hyvinge och omfattar funktionerna på huvudkontoret, inklusive informationsteknologi, produktutveckling, marknadsföring och kommunikation, lagärenden, ekonomi, personal och inköp. Målet var att ytterligare anpassa företagens kostnadsstruktur och resurser till den nuvarande svaga marknadssituationen, samt att säkra företagets konkurrenskraft i framtiden. Samarbetsförhandlingarna berörde hela personalen, totalt 189 personer.

Konecranes har redan anpassat sin kapacitet. I delårsrapporten för andra kvartalet 2009 rapporterade Konecranes om en minskning av 850 anställda sedan slutet av 2008. Företaget beräknar att antalet anställda ytterligare minskar med 750 personer under andra halvan av 2009. Samarbetsförhandlingarna vid huvudkontoret är en del av denna minskning.

Tilläggsinformation:
Press
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Investerare och analytiker:
Sanna Päiväniemi, chef för placerarrelationer, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com