Konecranes levererar containerhanteringsutrustning till Damietta hamn i Egypten

Corporate press releases

Konecranes fick nyligen beställningar på sex gummihjulsportalkranar (rubber tired gantry, RTG) och två reachstackers för hantering av tomma containrar av Damietta Container and Cargo Handling Company (DCHC) i Egypten. RTG kranarna beställdes i augusti 2009 och de levereras under hösten 2010. Reachstacker-maskinerna beställdes i oktober och de levereras i början av år 2010. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningarnas värde.

Det statsägda bolaget Damietta Container and Cargo Handling Company har sitt kontor inne i Damietta hamn vid Medelhavet. Där möts Fjärran Östern och Europa och där trafikerar de viktigaste linjerederierna. Hamnens närhet till Suez kanalen gör den attraktiv för förbipasserande containerfartyg. År 2008 hanterade DCHC 1,241 miljoner TEU gods och för år 2009 beräknas siffran ligga på 1,4 miljoner TEU.

”Dessa investeringar är en del av våra framtida omfattande expansionsplaner,” säger amiral Mohamed Saad Zagloul, styrelseordförande för Damietta Container and Cargo Handling Company. ”Den nya utrustningen ökar vår produktivitet och vi ser framemot att ta emot utrustningen.”

”Konecranes har levererat containerhanteringsutrustning till privata företag i Egypten sedan 2003,” säger Niklas Brönn, försäljningsdirektör, Konecranes Middle East. ”Dessa nya beställningar är ett genombrott på den statsägda sektorn i Egypten för Konecranes.”

”Vi är glada över att få leverera Konecranes containerhanteringsutrustning med hög prestanda till DCHC och den egyptiska marknaden,” säger Antoine Bosquet, försäljningschef, hamnkranar, Konecranes. ”Dessa beställningar är avgörande referenser när det gäller vår expansionsstrategi i Nordafrika och Mellanöstern.”

RTG kranarna har 16 hjul, de är helt eldrivna och utan hydraulik. Kranarna är försedda med ett styrsystem (active load control) som aktivt styr lasten och som också sköter finpositioneringen i horisontalled. Crane management systemet garanterar säker och avbrottsfri användning av kranarna. Kranarna har en lyftkapacitet på 40 ton. De kan stapla en över fem containrar högt och sju brett plus lastbilsfil.

Konecranes reackstacker för hantering av tomma containrar är en av de mest effektiva reachstacker-maskinerna på marknaden. Den innehåller många innovativa lösningar, som t. ex. chassi byggt med lådprofiler, hydraulik som känner lastens tyngd och använder endast nödvändig energi (power-on-demand), elektroniskt överbelastnings-, säkerhets- och övervakningssystem. Maskinen har en lyftkapacitet på 10 ton och den kan stapla sex containrar högt och tre containerrader djupt.


Ytterligare information:

Press
Antoine Bosquet, försäljningschef, hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel: +358 20 427 2747

Investerare och analytiker
Sanna Päiväniemi, chef för placerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com