Konecranes levererar miljövänliga reachstackers till Indien

Corporate press releases

Konecranes fick i juli 2009 en beställning på två miljövänliga reachstackers från Maersk CFS, Chennai, Indien. Företaget är den del av A.P. Möller-Maersk koncernen. Maskinerna är utrustade med Konecranes Eco-Drive system som beräknar maskinernas bränsleeffektivitet och därmed optimerar bränslekonsumtionen och minimerar bränslekostnader. Reachstacker maskinerna levereras till den nya containerfraktterminalen i Chennai under denna höst. Beställningens värde offentliggörs inte.

A.P. Möller-Maersk bygger upp sin fjärde containerfraktstation i Indien, företaget har redan stationer i Nhava Sheva och Dadri. Verksamheten i Chennai beräknas starta i slutet av detta år.

”En av orsakerna varför vi valde Konecranes var bolagets lokala närvaro genom Konecranes India Pvt. Ltd. och teamets engagemang. Vi är beroende av ett starkt eftermarknadsstöd som säkerställer att vår inlandsterminal kan ge den allra bästa servicen till våra kunder”, säger Joseph Sandiav, verkställande direktör, Maersk CFS.

”De åtgärder vi vidtagit för att bygga upp vår närvaro i Indien har gett resultat”, säger Patrik Lundbäck, försäljnings- och marknadsföringsdirektör, Lifttrucks, Konecranes. ”De här reachstacker maskinerna är ett bra tillägg till det ökande antalet Konecranes utrustning i Indien.”

Närmare information
Press:
Patrik Lundbäck, försäljnings- och marknadsföringsdirektör, Lifttrucks, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon +46 433 733 33

Investorer och analytiker:
Sanna Päiväniemi, chef för placerarrelationer, Konecranes
E-post: [email protected] eller telefon 020 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen sammanlagt 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 700 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).