Konecranes levererar tunga industrikranar till stålverk i Kina

Corporate press releases

Konecranes fick i april 2009 en beställning på 90 tunga industrikranar av det kinesiska stålverket Marcegaglia (China) Co., Ltd. i Yangzhou. Kranarna kommer att installeras och användas i Marcegaglia (China) Co., Ltd:s rörfabrik som nu är under uppbyggnad. De första kranarna levereras i september 2009 och de sista i juli 2010. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

Marcegaglia (China) Co., Ltd. är en del av den italienska industri- och finansgruppen Marcegaglia. Gruppen är en världsledande koncern inom stålförädlingsindustrin. Rörfabriken som byggs i Yangzhou kommer att producera 350 000 ton stålrör årligen till den kinesiska industrin för hydrauliska cylindrar och den kinesiska bilindustrin.

”Konecranes fick beställningen tack vare kranarnas tekniska egenskaper: avancerade kontrollsystem och en kompakt storlek, vilken erbjuder stora inbesparingar i byggnadskostnader,” säger Eric Chen, chef för processkranar vid Konecranes (Shanghai) Co. Ltd.

Tolv av de beställda kranarna är SM kranar med en lyftkapacitet på 48 ton. Dessa kommer att användas för hantering av stora plåtrullar. De resterande 78 kranarna är CXT kranar med en lyftkapacitet på 16 ton och de kommer att användas för hantering av rör.

Tilläggsinformation:
Press
Jaakko Koppinen, direktör, processkranar, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2570

Investerare och analytiker:
Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation, Konecranes Abp
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 900 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com