Virginian satama hankkii Konecranesilta 36 automaattista pinoamisnosturia kapasiteetin ja tehokkuuden parantamiseksi, kaupan arvo yli 130 miljoonaa euroa

Corporate press releases

Konecranes toimittaa 36 huipputehokasta automaattista pinoamisnosturia Virginian satamaan. Tämä merkittävä kapasiteetin kasvattamishanke on osa sataman jatkuvaa pyrkimystä parantaa toiminnan tehokkuutta, kapasiteettia ja kilpailukykyä maailmanlaajuisilla merenkulkualan markkinoilla.

Arvoltaan yli 130 miljoonan euron tilaus kirjataan vuoden 2023 toisen neljänneksen tilauksiin. Norfolk International Terminals ‑terminaalin North Terminal ‑hankkeeseen tulevat automaattiset pinoamisnosturit toimitetaan kahdessa 18 nosturin erässä. Ensimmäinen erä toimitetaan suunnitelman mukaan vuoden 2025 puoleenväliin mennessä ja toinen vuoden 2027 puoleenväliin mennessä. Virginian satamaviranomainen omistaa Virginian sataman viisi tavalliselle rahdille tarkoitettua terminaalia ja vastaa niiden toiminnasta. Uusimmalla tilauksellaan satama osoittaa jälleen horjumatonta luottamusta siihen, että Konecranes toimittaa luotettavia ja tehokkaita terminaaliratkaisuja.

Virginian satama palvelee maailmanmarkkinoita yleissatamana. Se on nykyaikaisen infrastruktuurinsa, strategisen sijaintinsa ja tehokkuussitoumuksensa vuoksi tärkeä kansainvälisen kaupankäynnin portti, joka hyödyttää monia eri aloja ja taloutta eri puolilla Yhdysvaltoja. Satama on Konecranesin pitkäaikainen asiakas, ja se vastaanotti 30 ensimmäistä automaattista pinoamisnosturiaan vuonna 2007 ja tilasi niitä vielä 86 kappaletta vuonna 2016.

Tilaus korostaa Konecranesin sitoutumista sen Ecolifting-aloitteeseen ja satamien automatisointihankkeeseen. Näillä toimillaan Konecranes pyrkii pienentämään asiakkaidensa hiilijalanjälkiä tarjoamalla uraauurtavia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja sekä kehittämällä samalla satamalaitteita, jotka täyttävät asiakkaiden automatisointitarpeet.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Voit katsoa tiivistetyn yleiskatsauksen Konecranesin liiketoiminnasta klikkaamalla tästä. Yleiskatsaus Konecranesin satamaratkaisuista on saatavilla täällä.

Lisätietoja:
Jussi Suhonen, satamaratkaisujen AME-alueen myyntijohtaja
[email protected]

Matthew McConnochie, markkinointipäällikkö, BU Solutions
[email protected] tai puh. +44 (0) 7860779844

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, Konecranesin sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä julkaisu on saatavilla sivustolla Konecranes.com. Lisätietoja Virginian satamasta on sataman sivustolla osoitteessa www.portofvirginia.com.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaina on muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuuden yrityksiä, telakoita, satamia ja terminaaleja. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2022 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,4 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 600 työntekijää noin 50 maassa. Konecranesin osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).