Konecranes on alkanut toimittaa viimeisiä Venäjälle tilattuja nostureitaan eurooppalaiselle asiakkaalle

Corporate press releases

Venäjän hyökättyä Ukrainaan vuonna 2022 Konecranes ilmoitti lopettavansa uusien tilausten vastaanottamisen Venäjältä. Ilmoitimme myös aikeestamme päättää liiketoimintamme Venäjällä.

Konecranes on aloittanut viimeisen nosturitilauksensa toimittamisen Venäjälle. Kyseessä on Konecranesin eurooppalaisen asiakkaan vuonna 2019 tekemä tilaus Moskovan lähellä sijaitsevaan energiajätteen kierrätyslaitokseen toimitettavista nostureista. Toimitus viivästyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tämän tilauksen jälkeen Konecranesilla ei ole enää jäljellä Venäjälle toimitettavia tilauksia.

Konecranes alaskirjasi tilauksen vuonna 2022, ja kyseessä on ainut alaskirjattu tilaus, jonka toimitamme Venäjälle. Päätimme aloittaa toimitukset, sillä toimitussopimuksen rikkominen olisi altistanut Konecranesin mahdolliselle merkittävälle taloudelliselle riskille, joka voisi vahingoittaa liiketoimintaamme sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Toimitus ei riko Euroopan unionin Venäjää vastaan asettamia pakotteita.

Konecranesin suunnitelmat Venäjältä poistumiseksi jatkuvat. Ennen sodan alkamista meillä oli Venäjällä yhteensä noin 200 työntekijää, jotka työskentelivät pääasiassa myynnissä ja kunnossapidossa. Vuoden 2022 viimeisen neljänneksen lopussa työntekijöitä oli enää alle kymmenen tekemiemme toimien jälkeen, joihin kuului muun muassa kunnossapito-liiketoimintamme myynti paikalliselle johdolle.

Lisätietoja Konecranesin toimenpiteistä Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja sodanvaikutuksista liiketoimintaamme löytyy sijoittajasivuiltamme.

Lisätietoja
Konecranes Media Desk
[email protected]


Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille
Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti:
[email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on julkaistu sivustollamme osoitteessa
konecranes.com


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,4 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 500 työntekijää noin 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).