Konecranes toimitti ensimmäisen kuudennen sukupolven siirrettävän satamanosturinsa Suomessa

Trade press releases

Oy Adolf Lahti Yxpila Ab (Adolf Lahti) ja ahtausalan yritys Oy M. Rauanheimo Ab (Rauanheimo) ovat saaneet käyttöönsä uuden, ekotehokkaan kuudennen sukupolven siirrettävän Konecranes Gottwald ‑satamanosturin torniolaiseen Röytän satamaan Ruotsin rajan tuntumaan. Tilaus kirjattiin vuoden 2022 helmikuussa, ja nosturi toimitettiin heinäkuussa. Uusi kappaletavaran ja konttien käsittelyyn käytettävä nosturi on Tornion sataman kuudesta nosturista suurin ja nykyaikaisin.

Adolf Lahti ja Rauanheimo ovat Suomen suurimman satamaoperaattorin KWH Logisticsin tytäryhtiöitä. KWH tarjoaa erilaisia logistiikkapalveluita, kuten ahtaamista, huolintaa, varustamopalveluita sekä kansainvälisiä kuljetus-, sahatavara- ja kunnossapitopalveluita. KWH toimii 16 suomalaisessa satamassa ja 15 sisämaakohteessa, joissa käsitellään suuria tavaramääriä. Tehokkuus ja pienempi hiilijalanjälki olivat keskeisiä kriteerejä uuden nosturin valinnassa.

”Nosturien kuljettajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Konecranes Gottwald ‑nostureihin satamissa, joissa toimintamme on alkanut hiljattain. Kuudennen sukupolven nosturien käsittelytehokkuus ja luotettavuus ovat olleet aivan omaa luokkaansa, ja ekotehokas sähköinen käyttöjärjestelmä tukee vastuullisuustoimiamme”, kertoo Adolf Lahden toimitusjohtaja Pekka Pöllänen.

Tornioon toimitetulla uudella siirrettävällä ESP.6 Konecranes Gottwald ‑satamanosturilla on 49 metrin toimintasäde ja 125 tonnin kapasiteetti. Kuudennen sukupolven siirrettäviin satamanostureihin lukeutuvalla nosturilla on tehokkaammat nostokapasiteettikäyrät, minkä takia sitä voidaan käyttää suurempien alusten rahdin käsittelyssä tehokkaammin. Nosturissa on valmius ulkoisen virtalähteen käyttämiseen. Kun nosturi liitetään sataman verkkovirtaan, paikallisia pakokaasupäästöjä ei synny lainkaan, meluhaittoja on vähemmän ja käyttö on tehokkaampaa. Muulloin nosturi käyttää omaa dieselgeneraattoriaan, joka täyttää EU:n vaihe V ‑päästöstandardit.

”Uskomme, että kuudennen sukupolven siirrettävä satamanosturi on juuri oikea ratkaisu Adolf Lahden tarpeisiin. Sillä voidaan varmistaa erinomainen tehokkuus ja tuottavuus. Odotamme innolla, että pääsemme jatkamaan kumppanuuttamme vielä pitkään tulevaisuudessa”, kertoo Konecranesin satamaratkaisujen aluemyyntipäällikkö, Hans-Jürgen Schneider.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Lisätietoja:

Hans-Juergen Schneider, ​​​​​aluemyyntipäällikkö, Satamaratkaisut, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai
puhelin: +49 211 7102 3454

Tämä lehdistötiedote on julkaistu sivustollamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaina on muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuuden yrityksiä, telakoita, satamia ja terminaaleja. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2021 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 600 työntekijää noin 50 maassa. Konecranesin osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).