Konecranesin uudet ilmastotavoitteet tukevat ilmaston lämpenemisen hillitsemistä 1.5 asteeseen

Corporate press releases

Uusin ilmastotiede osoittaa, että päästöjä on vähennettävä kiireellisesti, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa 1,5 celsiusasteeseen. Konecranes haluaa olla osa ratkaisua ja on julkaissut tänään uudet ilmastotavoitteensa, jotka koskevat sekä sen oman toiminnan että arvoketjun päästöjä. Uudet tavoitteet tukevat Konecranesin pyrkimystä vähentää päästöjään, kehittää vähähiilistä tarjoomaansa ja pienentää ilmastoriskejään.

Uudet tavoitteet ovat jatkoa Konecranesin vuoden 2020 joulukuussa allekirjoittamalle Science Based Targets (SBTi) ‑sitoumukselle. Nyt SBTi on validoinut Konecranesin tavoitteet ja vahvistanut niiden tukevan 1,5 celsiusasteen tavoitteille asetettuja kriteereitä.

Konecranes on sitoutunut puolittamaan scope 1 ja 2-luokkien päästönsä vuoteen 2030 mennessä. Tämä saavutetaan investoinneilla uusiutuvaan sähköön, ajoneuvojen polttoainetehokkuuteen ja parantamalla tuotantoprosessien energiatehokkuutta. Konecranes aikoo puolittaa myös scope 3-luokan absoluuttiset hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä. Näitä päästöjä aiheutuu myytyjen tuotteiden käytöstä ja niiden valmistuksessa käytetyn teräksen hankinnoista. Tämä scope 3 tavoite kattaa yli 70 prosenttia Konecranesin arvoketjun päästöistä. Tukitoimena Konecranes myös kompensoi liikelennoistaan aiheutuneet päästöt kokonaan. 

”Konecranes on alansa edelläkävijä vastuullisuusasioissa, ja uudet tavoitteet kirittävät meitä entisestään. Olemme ainutlaatuisessa asemassa voidessamme auttaa asiakkaitamme siirtymään vähähiilisempään tulevaisuuteen tarjoamalla vähähiilisiä tuoteratkaisuja, jotka sekä vähentävät päästöjä että edistävät alan sähköistämistä.”, kertoo Konecranesin talousjohtaja ja väliaikainen toimitusjohtaja Teo Ottola.

Konecranes huomioi ilmastovaatimukset ympäristömyötäisen tuotesuunnittelun kautta kehittämällä uutta teknologiaa, joka vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista, optimoimalla materiaalivirtoja digitaalisien ratkaisujen avulla, hakemalla toimittajien kanssa ratkaisuja teräkseen liittyvien kokonaispäästöjen vähentämiseksi sekä investoimalla uusiutuvaan sähköön ja yleiseen energiatehokkuuteen.

”Ilmastopäästöt tulee puolittaa vuoteen 2030 mennessä, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa 1,5 celsiusasteeseen Konecranes on täysin sitoutunut tekemään tässä oman osansa sekä viestimään toiminnastaan ja edistymisestään tulevaisuudessa läpinäkyvästi”, toteaa Konecranesin vastuullisuusjohtaja Anniina Virta-Toikka.

Tietoa Science Based Targets (SBTi) ‑aloitteesta

Science Based Targets ‑aloite (SBTi) auttaa yrityksiä asettamaan tieteeseen perustuvia kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteita. Yritysten asettamien kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteiden katsotaan olevan tieteellisiä, jos ne perustuvat uusimpiin tieteellisiin ilmastotutkimuksiin Pariisin sopimuksen tavoitteista, joilla pyritään rajoittamaan ilmaston lämpeneminen esiteolliseen aikaan verrattuna selvästi alle kahden asteen, ja rajoittamaan ilmaston lämpeneminen 1,5 celsiusasteeseen. SBTi on Carbon Disclosure Project ‑organisaation, Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact ‑aloitteen, Maailman luonnonvarainstituutin (WRI) ja Maailman luonnonsäätiön (WWF) yhteinen hanke.


Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehitykseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Lisätietoja:

Anniina Virta-Toikka, vastuullisuusjohtaja, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358407222823

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:

Kiira Fröberg, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on julkaistu sivustollamme konecranes.com

Konecranes

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2020 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 500 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).