Konecranes kommer att avyttra verksamheten MHE-Demag Industrial Products till Jebsen & Jessen Group

Corporate press releases
  • Avyttringen av enheten Industrial Products, som tillverkar utrustning som nivåreglerare för lastkajer och bilparkeringssystem, gör att Konecranes kan fokusera på sin kärnverksamhet både i regionen och globalt

Konecranes presenterade idag den planerade avyttringen av MHE-Demags verksamhet Industrial Products (IPD) till Jebsen & Jessen, vilket möjliggör ökat  fokus på lyftutrustning och tjänster i Sydostasien och globalt för Konecranes. Transaktionen förväntas bli verkställd i april.

IPD-verksamheten som ska förvärvas av Jebsen & Jessen Group ingår i MHE-Demag, en medlem av Konecranes-koncernensom tidigare var ett joint-venture mellan Jebsen & Jessen och Demag. Konecranes förvärvade Jebsen & Jessens andel på 50 % i MHE-Demag i januari 2020.

– Avyttringen av vår IPD-verksamhet tillbaka till Jebsen & Jessen gör det möjligt för Konecranes att fullt ut fokusera på tillväxt inom kärnverksamheten i regionen och utnyttja det tidigare förvärvet av fullt ägarskap i MHE-Demag. Under vår strategiska utvärdering framstod Jebsen & Jessen som det bästa alternativet med en stark vision och strategi för IPD-verksamheten, och jag är säker på att den industriella produktverksamheten kommer att fortsätta blomstra i sitt nya hem, säger Marko Tulokas, SVP, Industriell service och utrustning, Regionen APAC, Konecranes.

Jebsen & Jessen Groups nyförvärvade verksamhet kommer att heta ”MHE” och utgöra divisionen för materialhanteringsutrustning hos Jebsen & Jessen Technology. Divisionen kommer att ägna sig åt tillverkning, teknik, uthyrning, handel, leverans och service för hela MHE:s sortiment av industri- och materialhanteringsprodukter, däribland nivåreglerare för lastkajer och dörrsystem; mekaniska bilparkeringssystem; enheter för byggnadsunderhåll; bomlyftar och höj- och sänkbara arbetsplattformar (AWP); lagertruckar och lyftsystem. MHE:s fokusmarknader är Australien, Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam.

När förvärvet verkställs förväntar sig parterna att cirka 300 anställda ansluter till Jebsen & Jessen Group tillsammans med tillhörande tillgångar. Den förvärvade verksamheten kommer att bibehålla sin nuvarande kommersiella närvaro och all verksamhet fortsätter som vanligt.

– Vi är glada över att välkomna det 300 personer starka teamet från MHE-Demag Industrial Products (IPD) till Jebsen & Jessen Group. Verksamheten är redan klart marknadsledare inom vissa segment, och vår ambition är att bli marknadsledande inom hela portföljen. Vi har ett åtagande för att investera i personalen och verksamheten för att uppnå våra tillväxtambitioner, säger Per Magnusson, koncernchef och VD för Jebsen & Jessen Group.

– Förvärvet passar väl med vår strategi ”Advance & Build” och bygger på vårt tydliga arv som betrodd leverantör av industriprodukter och värdeskapande lösningar av högsta kvalitet, fortsätter Per Magnusson.

Sedan 1972 har IPD levererat system till ikoniska byggnader i APAC-regionen, till exempel Petronas Twin Tower, KL Tower i Malaysia, Marina Bay Sands i Singapore, BNI 46 i Indonesien, Bitexco Financial Tower i Vietnam och Okada Manila i Filippinerna. Dessutom har de levererat mekanismen till det infällbara taket till Singapore Sports Hub – den största idrottsarenan med fritt spann i världen.

Mer information:
Konecranes kontaktpersoner:
Marko Tulokas, SVP, Industriell service och utrustning Regionen APAC, Konecranes
E-post:
[email protected] eller telefon +358 40 745 8882


Mer information för investerare och analytiker
Kiira Fröberg, direktör, investerarrelationer, Konecranes
E-post: 
[email protected] eller telefon: +358 20 427 2050


Mediakontaktpersoner hos Jebsen & Jessen Group
Anthea Ho, chef, Corporate Communications
E-post: [email protected]

Om Konecranes
Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2022 omsatte koncernen 3,4 miljarder euro. Koncernen har kring 16 500 anställda i cirka 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).


Om MHE-Demag
MHE-Demag är del av Konecranes, den globala ledaren inom lyftindustrin. MHE-Demag grundades 1972 och har sitt huvudkontor i Singapore, med 11 fabriker och fler än 70 serviceställen i hela Sydostasien. MHE-Demag är en expert inom materialhantering. Vi konstruerar, tillverkar och sköter underhåll av ett omfattande sortiment av industrikranar och telfrar, lagerutrustning som lyfttruckar och nivåreglerare för lastkajer, höj- och sänkbara arbetsplattformar, enheter för byggnadsunderhåll för säkert arbete på höjd, kompakt byggutrustning samt automatiserade bilparkeringssystem.

Mer information finns på
www.mhe-demag.com


Om Jebsen & Jessen Group
Vi är ett industrikonglomerat med fokus på ASEAN-området med ett mångsidigt nätverk av verksamheter som täcker tillverkning, teknik och distribution.

De fem kärnaffärsenheterna – Cable Technology, Ingredients, Life Sciences, Packaging och Technology – har närvaro i åtta länder och levererar via olika platser i Kina, Indonesien, Malaysia, Myanmar, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam. Våra nio tillverkningsanläggningar finns i Indonesien, Malaysia, Myanmar, Singapore och Vietnam. Våra 2 550 anställda arbetar tillsammans för att utveckla meningsfulla produkter och tjänster för våra 20 000 kunder.

Mer information finns på www.jjsea.com.

Om Jebsen & Jessen Technology
Vi samlar aktiviteter kring applikationer, service och teknik. Vi levererar utrustning och nyckelfärdiga lösningar inom hela regionen genom fyra divisioner: Industrial Services, Pumps, Scientific Equipment och Turf & Irrigation. Genom att utnyttja vårt regionala nätverk av branschfokuserade resurser för vi ut relevanta globala varumärken till nyckelmarknader.

Mer information finns på www.technology.jjsea.com