Ari Kiviniitty tar över som ny teknologidirektör för KCI Konecranes

Stock exchange releases

Diplomingenjör Ari Kiviniitty, 48, har utnämnts till teknologidirektör och medlem i koncernledningen fr.o.m. 14.10.2005. Han tar över ansvaret för koncernens teknologistrategi och -utveckling. Han kommer också att ansvara för kvalitetsstyrningen inom koncernen. Han rapporterar till verkställande direktör Pekka Lundmark.

Kiviniitty, har jobbat för KCI Konecranes sedan 1983 och är idag utvecklingsdirektör inom affärsområdet Standardlyftutrustningar. Han har haft olika befattningar inom teknikutveckling och FoU-avdelningen i koncernen. Tidigare ansvarade han för teknologi- och processutvecklingen inom Standardlyftutrustningar.

 

Ytterligare information lämnas av

KCI Konecranes Abp
Pekka Lundmark, VD och koncernchef, tel. +358 20 427 2000
Ari Kiviniitty, Direktör, teknologi, Standardlyftutrustningar, tel. +358 20 427 3300

 

KCI Konecranes. En verkstadskoncern som är världsledande på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster. KCI Konecranes är världsledande inom högkapacitetskranar till processindustrin och skeppsvarv. KCI Konecranes är en global leverantör av specialhamnkranar för hantering av containers och bulkmaterial och även av mobil containerhanteringsutrustning som Reach Stackers och Gaffeltruckar. År 2004 omsatte koncernen 728 miljoner euro. Koncernen har 4850 anställda i 35 länder över hela världen.

 

DISTRIBUTION
Helsingforsbörsen
Allmänna medier