Förhandlingarna mellan KCI Konecranes och R.Stahl AG fortsätter

Stock exchange releases

Förhandlingarna fortsätter mellan KCI Konecranes och R.STAHL AG om en försäljning av materialhanteringsdivisionen R.STAHL Fördertechnik till KCI Konecranes. Betydande framsteg har skett i förhandlingarna sedan båda parter ingick i en principöverenskommelse den 26 oktober 2005. Exklusivitet i förhandlingarna har förlängts till årsslutet. Båda parterna ser framnemot att genomföra transaktionen och underteckna ett slutligt avtal inom de kommande veckorna.

Transaktionen förutsätter myndighetstillstånd och avses genomförd före årsskiftet 2005.

 

Ytterligare information lämnas av

KCI Konecranes Abp
Pekka Lundmark, VD och koncernchef, tel: +358-20 427 2000
Teuvo Rintamäki, finansdirektör, tel: +358-20 427 2040

 

Om R.STAHL AG

R.STAHL, som grundades år 1876 av Rafael Stahl, är en teknologikoncern med  två huvudaffärsområden, explosionsskydd och materialhantering som genererar över 90%  av koncernomsättningen. Explosionsskyddet genererar över 50% av företagets totalomsättning och merparten av koncernens resultat. För 2005 räknar R.STAHL AG med en omsättning på 256-275 m euro. Företaget har 1800 anställda världen över och har sitt huvudkontor i Waldenburg i Tyskland. R.STAHL AG är noterat på Frankfurt- och Stuttgartbörsen. För ytterligare information, vänligen besök R.Stahl koncernens hemsida: www.stahl.de.

 

Om KCI Konecranes Abp

KCI Konecranes är en världsledande verkstadskoncern på avancerade lyftutrustningar och underhållstjänster, samt på högkapacitetskranar till processindustrin och skeppsvarv. KCI Konecranes är en global leverantör av specialhamnkranar för hantering av containers och bulkmaterial och även av mobil containerhanteringsutrustning som Reach Stackers och Gaffeltruckar. År 2004 omsatte koncernen 728 miljoner euro. Koncernen har 4850 anställda i 35 länder över hela världen.

 

DISTRIBUTION
Helsingforsbörsen
Allmänna medier