Utnämningar i KCI Konecranes koncernledning

Stock exchange releases

Vid sitt möte idag utnämnde KCI Konecranes styrelsens nominerings- och kompensationskommitté Hannu Rusanen till ny vd för affärsområdet Underhållstjänster fr.o.m. 1.9.2006. I sin nya roll tar han över det globala ansvaret för att leda koncernens underhållsverksamhet, inklusive MTM-service (Machine Tool Maintenance). Rusanen fortsätter även tillsvidare i sin nuvarande befattning som landschef för Norden. Tom Sothard, som har haft två ansvarsområden, både som vd för affärsområdet Underhållstjänster och som landschef för Amerikaregionen, kommer nu att fokusera på den senare rollen.

Både Sothard och Rusanen fortsätter att rapportera till vd och koncernchef Pekka Lundmark.

”Tom Sothard har gjort ett utmärkt arbete i båda sina roller, trots att rollerna varit mycket olika och ständigt vuxit”, säger Pekka Lundmark. ”I takt med att nya tillväxtmöjligheter har uppstått inom Amerikaregionen, bl.a. inom hamnar och i hela Sydamerika, är det naturligt att Sothard koncentrerar hela sin kapacitet på att leda Amerikaregionen”, fortsätter Lundmark. ”Som chef för vår nordiska affärsverksamhet, har Hannu Rusanen visat sin skicklighet i att leda och konceptuellt utveckla ett brett serviceutbud. Det är med glädje jag tillsätter den här viktiga positionen med en intern kandidat.”

Hannu Rusanen har arbetat för KCI Konecranes sedan 2003 och var dessförinnan chef för ABB Service i Finland.

Uppgifter om koncernledningens medlemmar finns tillgängliga på KCI Konecranes hemsida www.konecranes.com.

Ytterligare information lämnas av
Pekka Lundmark, VD och koncernchef
Tel. +358 20 427 2000

Detta pressmeddelande med bild på Hannu Rusanen finns på vår webbsida www.konecranes.com

KCI Konecranes är en världsledande tillverkare och leverantör av lyftutrustningar och underhållsteknologi. Underhållstjänster tillhandahålls kranar av alla typer och fabrikat. Sortimentet täcker lätta kransystem, högkapacitetskranar till processindustrin och skeppsvarv, specialhamnkranar för hantering av containers och bulkmaterial samt även reach stackers och lyfttruckar. År 2005 omsatte koncernen 971 miljoner euro. Koncernen har över 6 000 anställda i 38 länder. KCI Konecranes är noterat på Helsingforsbörsen (symbol: KCI1V).

DISTRIBUTION
Helsingforsbörsen
Allmänna medier