KCI Konecranes stärker koncernledningen; Pierre Boyer utnämns till chef för EMEA-regionen

Stock exchange releases

KCI Konecranes utnämnde idag Pierre Boyer till ny chef för Europa, Mellanöstern & Afrika (EMEA). Utnämningen innebär att en ny ställning tillsätts i KCI Konecranes koncernledning. Boyer rapporterar till vd och koncernchef Pekka Lundmark. KCI Konecranes europeiska landschefer kommer att rapportera till Boyer.

Boyer tillträder den 1.9.2006.

Pierre Boyer är fransk medborgare och har haft olika befattningar med tilltagande ansvar inom marknadsföring och management på Carrier Corporation, ett dotterbolag till det amerikanska företaget United Technologies Corp. Under senare år har Boyer ansvarat för flera av Carriers projekt inom kylteknik i Norden, Nederländerna och EMEA-regionen. Dessförinnan var han chef för expansionen av Carriers verksamhet inom kylaggregat för lastbilar i EMEA-regionen. Innan Boyer började arbeta hos Carrier var han ansvarig för marknadsföring på PPM, divisionen för mobila kranar vid Groupe Legris Industries där han även höll olika industriella befattningar. Boyer är 46 år gammal och har en examen från HEC, den främsta handelshögskolan i Frankrike.

”Vi ser intressant tillväxtpotential i EMEA-regionen och genom denna utnämning är vi i ett bättre läge att ta till vara på dessa möjligheter”, säger Pekka Lundmark, vd och koncernchef, KCI Konecranes. ”Pierre Boyer som har både franska och engelska rötter samt även en lång erfarenhet från Tyskland, är väl lämpad för denna mångkulturella befattning”, avslutar Lundmark.

 

Ytterligare information lämnas av
Pekka Lundmark, vd och koncernchef, tel. +358 20 427 2000
Pierre Boyer, chef, EMEA-regionen, tel. +358 45 137 7950

 

KCI Konecranes är en världsledande tillverkare och leverantör av lyftutrustningar och underhållsteknologi. Underhållstjänster tillhandahålls kranar av alla typer och fabrikat. Sortimentet täcker lätta kransystem, högkapacitetskranar till processindustrin och skeppsvarv, specialhamnkranar för hantering av containers och bulkmaterial samt även reach stackers och lyfttruckar. År 2005 omsatte koncernen 971 miljoner euro. Koncernen har 7 000 anställda i 38 länder. KCI Konecranes är noterat på Helsingforsbörsen (symbol: KCI1V).

 

DISTRIBUTION             
Helsingforsbörsen
Allmänna medier