Mikael Wegmüller utnämns till direktör för marknadsföring och kommunikation i KCI Konecranes

Stock exchange releases

Ekon. mag. Mikael Wegmüller, (40), har utnämnts till direktör, marknadsföring och kommunikation och till medlem i KCI Konecranes koncernledningsgrupp. Wegmüller rapporterar till vd och koncernchef Pekka Lundmark och tillträder den nya tjänsten 18.9.2006.

Mikael Wegmüller har haft olika ledarbefattningar inom reklambranschen med ansvar för varumärkesstrategi, internationell varumärkeshantering, kundrelationsmarknadsföring och marknadsföring av tjänster. Han är för närvarande operativ direktör vid Publicis Helsinki. Före Publicis, arbetade han som direktör och var medlem av ledningsgruppen på SEK & GREY. Wegmüller har även flera års erfarenhet av marknadsföring inom detaljhandeln när han arbetade vid L’Oréal och Chips Abp.

”Det gläder mig att kunna hälsa Mikael Wegmüller välkommen. Han blir den förste marknadsförings- och kommunikationsdirektören på ledningsgruppsnivå i KCI Konecranes historia”, säger Pekka Lundmark, vd och koncernchef. ”Konkurrensmedlen i vår industri håller på att förändras och vår ställning som tjänsteleverantör till industrin och hamnar växer kontinuerligt. Idag räcker det inte enbart med ett bra produktsortiment. Det är avgörande att vi definierar och kommunicerar det mervärde vi skapar på ett attraktivt sätt. Av denna anledning tillsatte vi denna post,” avslutar Lundmark.

Ytterligare information lämnas av Pekka Lundmark, vd och koncernchef, tel. +358 20 427 2000 Mikael Wegmüller, tel. +358 40 776 2314

Detta pressmeddelande med bild finns på vår webbsida www.konecranes.com.

KCI Konecranes är en världsledande tillverkare och leverantör av lyftutrustningar och underhållsteknologi. Underhållstjänster tillhandahålls kranar av alla typer och fabrikat. Sortimentet täcker lätta kransystem, högkapacitetskranar till processindustrin och skeppsvarv, specialhamnkranar för hantering av containers och bulkmaterial samt även reach stackers och lyfttruckar. År 2005 omsatte koncernen 971 miljoner euro. Koncernen har 7 000 anställda i 38 länder. KCI Konecranes är noterat på Helsingforsbörsen (symbol: KCI1V).

DISTRIBUTION
Helsingforsbörsen
Allmänna medier