KCI Konecranes förnyar sitt varumärke

Stock exchange releases

KCI Konecranes presenterar en ny och enhetlig strategi och identitet för det globala huvudvarumärket, vilket innebär att KCI utelämnas från varumärket. Det rationaliserade varumärket innefattar även slagorden “Lifting Businesses™” som framhäver Konecranes leverans av produktivitetshöjande lyftutrustning och service.

Målet med koncernens varumärkesutveckling är att förtydliga, förenkla och förstärka varumärket och därigenom skapa kumulativt värde.

öka varumärkets kumulativa värdetillväxt och effektivitet, samt att internt integrera strategin om mervärdeslösningar och minska komplexiteten.

”Konecranes är ett ledande företag inom en allt mer global industri och vi vill öka värdet av vårt varumärke i takt med att vi utvecklar företaget. Den nya identiteten innebär att vi förenklar varumärkesstrukturen för att fokusera på kärnan i varumärkeskapitalet som återfinns i namnet Konecranes”, säger Pekka Lundmark, vd och koncernchef.

Koncernens olika företagsnamn kommer att föregås av ‘Konecranes’ och namnen på de olika affärsområdena har ändrats till Standardlyftdon, Tunga lyftdon och Service. Styrelsen har även meddelat sin avsikt att den kommer att föreslå att moderbolagets namn ändras till Konecranes Abp vid en extraordinarie bolagsstämma senare under 2006.

Varumärken inom koncernen som saknar en klar komplementerande roll kommer att integreras med koncern- och huvudvarumärket. Varumärkena Morris, Stahl CraneSystems, SWF, R&M, Meiden och P&H kommer att bevaras för att optimera vår räckvidd på alla marknader och inom alla segment.

“Lifting Businesses™” kommer att användas som Konecranes slagord (tagline) till den nya logotypen världen över. ’Löftet om “Lifting Businesses™” återspeglar vår beslutsamhet att utveckla avancerad lyftutrustning och service som ökar våra kunders produktivitet och lönsamhet, och därmed visar vi att vi inte enbart kan lyfta föremål utan hela företag’, förklarar Lundmark.

Den nya Konecranes-logotypen uttrycker pålitlighet, styrka och är tidlös. Formen på bokstaven ”K” påminner oss om vårt arv och vår förra identitet, och den modifierade bokstaven ”C” påminner om en krok som symboliserar vår kärnkompetens, att lyfta.

Varumärkesutvecklingsbyrån Grow Partners i Stockholm konsulterade i varumärkesprojektet. Jari Ullakko och Helena Leach har utformat den nya identiteten.

En ny webbsida (www.konecranes.com) har även öppnats idag med bättre navigering och ny profil. Den nya logotypen kan laddas ned under ”media”.

Ytterligare information lämnas av:
Pekka Lundmark, vd och koncernchef, tel. +358 20 427 2000
Franciska Janzon, varumärkeschef, tel. +358-20 427 2043

KCI Konecranes är en världsledande grupp av lyftverksamheter, vars kunder är processindustrier, skeppsvarv och hamnar. KCI Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar, från lätta kranar och kransystem med hög kapacitet, till service för kranar av varje fabrikat. År 2005 omsatte koncernen 971 miljoner euro. Koncernen har 7 000 anställda på över 300 orter i 38 länder. KCI Konecranes är noterat på OMX Helsingforsbörsen (symbol: KCI1V).