Konecranes utreder möjlig försäljning av en större del av sina fastigheter i Finland

Stock exchange releases

Konecranes nuvarande avkastning på sysselsatt kapital uppgår till 26,6 procent, men ambitionsnivån är högre. Som del av sitt program för effektiv kapitalhantering undersöker koncernen möjligheterna att frigöra kapital från sina fastighetsinnehav för sin starkt växande kärnverksamhet.

Fastigheterna i fråga är belägna i Hyvinge och Tavastehus i Finland, och används huvudsakligen som produktions-, lager- och kontorsutrymmen. Den fasta egendomen täcker en byggnadsyta på cirka 73 000 kvadratmeter, belägen på ett markområde om cirka 240 000 kvadratmeter.

Inget beslut har fattats gällande försäljningen av fastigheterna. Frågan övervägs enligt utfallet av utredningen. Meningen är att de bolag som är verksamma i fastigheterna skall fortsätta sin verksamhet i utrymmena enligt hyresavtal. De möjliga avtalen kan eventuellt slutas under första kvartalet 2007.

Advium Corporate Finance, eQ Bank Ltd fungerar som Konecranes finansiella rådgivare och utreder också fastigheternas aktuella marknadsvärde.


Ytterligare information lämnas av:
Teuvo Rintamäki, finansdirektör
Tel. +358-20 427 2040


Konecranes
är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv och hamnar. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av varje fabrikat. År 2005 omsatte koncernen 971 miljoner euro. Koncernen har över 7 000 anställda på över 340 orter i 41 länder. Konecranes är noterat på OMX Helsingfors Börs (symbol: KCI1V).

 

 

 

DISTRIBUTION

OMX Helsingfors Börs

Allmänna medier