Byte av finansdirektör vid Konecranes

Stock exchange releases

Finansdirektör Teuvo Rintamäki har beslutat sig för att lämna sin tjänst vid Konecranes-koncernen. Rintamäki har varit medlem i företagets koncernledning sedan den grundades som en följd av en MBO transaktion år 1994. Han har haft olika befattningar inom KONE koncernen sedan 1981och under åren 1988-1994 var han finansdirektör för KONE:s krandivision.

Jag har under de senaste 26 åren jobbat inom kranbranschen. Konecranes-koncernen är i mycket gott skick och har utmärkta framtidsutsikter. Jag känner dock både ur ett personligt perspektiv och för att säkra förnyelsen inom koncernen att tiden är mogen för ett byte av finansdirektör inom Konecranes. För närvarande ämnar jag inte leta efter ny heltidsanställning, säger Rintamäki.

Jag förstår och respekterar Teuvos beslut, fastän jag gärna hade sett att han fortsatte sin framgångsrika karriär inom branschen under många år framöver. Jag vill uttrycka mitt varmaste tack till Teuvo för hans stora insats för koncernens utveckling, säger vd Pekka Lundmark.

Rekrytering av ny finansdirektör startar omedelbart. Både interna och externa kandidater kommer att övervägas för posten. Teuvo Rintamäki kommer att fortsätta inom sin tjänst framtill att hans efterträdare har utnämnts och introducerats till posten.

 

Ytterligare information lämnas av:
Pekka Lundmark, vd och koncernchef, tel. +358-20 427 2000
Teuvo Rintamäki, finansdirektör, tel. +358-20 427 2040

Konecranes är en världsledande koncern med olika lyftföretag och ett brett kundregister, som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av varje fabrikat. År 2006 omsatte koncernen 1483 miljoner euro. Koncernen har 7 500 anställda på över 370 orter i 41 länder. Konecranes är noterat på OMX Helsingfors Börs (symbol: KCI1V).

 

DISTRIBUTION
OMX Helsingfors Börs
Allmänna medier