Konecranes skrev under avtal om köpet av majoriteten i kinesiska telfer- och krantillverkaren SANMA

Corporate press releases

Konecranes har skrivit under ett avtal om köpet av aktiemajoriteten i Jiangsu Three Horses Crane Manufacture Co. Ltd. (SANMA). SANMA är en ledande telfer- och krantillverkare i Kina. Intentionsavtalet skrevs under i november 2008. Det slutliga avtalet bör ännu bl.a. granskas och godkännas av kinesiska myndigheter.

Genom en kombination av aktieköp och aktieemission kommer Konecranes att äga 65 % av SANMA. De resterande 35 % av aktierna kommer att innehas av de nuvarande ägarna som jobbar i företagets ledning. SANMA kommer att bli ett joint venturebolag. Köpet beräknas vara klart under tredje kvartalet 2008.

SANMA är baserat i Jingjiang, ca två timmar nordväst om Shanghai. Företagets omsättning var ca 18 MEUR år 2008 och det har över 500 anställda. SANMA har en stark position som leverantör av lintelfrar i Kina, samt som kranleverantör i Jiangsu och provinserna i grannskapet.

”Vi är mycket nöjda över att ha nått en överenskommelse om detta joint venturebolag med SANMAs aktieägare och vi ser framemot att börja utveckla bolaget tillsammans med dem. Konecranes världsomfattande nätverk av tillverkning och materialanskaffning, samt försäljningskanaler kommer att erbjuda nya intressanta möjligheter för SANMA,” säger Harry Ollila, regionchef, Nordostasien, Konecranes.

Den i Shanghai baserade investeringsbanken E.J. McKay & Co. Inc. fungerade som Konecranes rådgivare i den här transaktionen.

Tilläggsinformation:
Harry Ollila, regionchef, Nordostasien
e-post: [email protected] eller tel. +86 13 788 903 876

Mikael Wegmüller, direktör, marknadsföring och kommunikation
e-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2008

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 900 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).