Konecranes levererar processkranar till järnmalmgruva i Australien

Corporate press releases

Konecranes fick i april 2009 en beställning på 16 processkranar av China Metallurgical Group Corporation (MCC), huvudentreprenör för Sino Iron järnmalmprojektet i Cape Preston, västra Australien. Sino Iron projektet ägs och styrs av det kinesiska bolaget CITIC Pacific Mining. Konecranes kranarna levereras i januari 2010. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

Sino Iron är ett magnetit järnmalmsprojekt under uppbyggnad i västra Australien. När verksamheten är i gång, kommer den att vara Australiens största inom magnetitbrytning och -anrikning, samt en av världens största gruvor. Projektet anrikar och producerar årligen 27,5 miljoner ton magnetit pellets och koncentrat som exporteras från Australien till Kina.

De 16 elektriska Konecranes traverskranarna kommer att användas vid uppbyggnaden av gruvans anrikningsverk. När denna är klar, kommer kranarna att användas vid service och underhåll av anläggningens utrustning. Kranarnas lyftkapacitet varierar från 5 till 125 ton och de har en räckvidd från 27 till 43 meter.

”Konecranes styrka i detta projekt var den globala marknadstäckningen med en stark lokal närvaro,” säger Fredrik Petäjävaara, chef för processkranar och modernisering, Konecranes Pty Ltd. ”Kranarna tillverkas och testas i Kina, och transporteras sedan till Australien. Eftersom vår kund är baserad i Kina, kan de följa med tillverkningen på nära håll.”


Tilläggsinformation:
Press
Jaakko Koppinen, direktör, processkranar
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2570

Investerare och analytiker:
Sanna Päiväniemi, chef för placerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 900 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).