Konecranes levererar åtta RTG kranar till Elfenbenskusten

Corporate press releases

Konecranes fick i februari 2009 en beställning på åtta gummihjulsportalkranar (rubber tired gantry, RTG) från Bolloré Africa Logistics, en del av den franska Bolloré gruppen. RTG kranarna kommer att levereras till kundens terminal Société d’Exploitation du Terminal de Vridi (SETV) i Abidjan på Elfenbenskusten. De första kranarna levereras i mars 2010. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra beställningens värde.

Bolloré Africa Logistics är det första integrerade logistiknätverket i Afrika. Det är ett ledande stuveriföretag som driver verksamheten i SETV containerterminalen i Abidjan, där också de beställda RTG kranarna kommer att användas. Konecranes levererade redan ifjol åtta RTG kranar till samma terminal.

De nyligen beställda RTG kranarna är likadana som kranarna som levererades till SETV år 2008. Kranarna har 8 hjul, de är helt elektriska och utan hydraulik. Kranarna är utrustade med Konecranes automatstyrsystem med containerpositionering och kontakt till terminalens operativa system. De är också utrustade med Konecranes system för kranhantering som garanterar säker och avbrottsfri användning av kranarna. De beställda RTG kranarna har en lyftkapacitet på 40 ton, de kan stapla en över fem containrar högt och sju brett plus lastbilsfil.

”Bolloré Africa Logistics lanserade ett investeringsprogram för att kunna erbjuda sina kunder den bästa produktiviteten i Abidjan containerterminalen. Programmet ökar terminalens lagerkapacitet med 22 000 TEU och gör det möjligt för SETV att hantera nästan 800 000 TEU per år. Genom denna plan vill Abidjan Port förstärka sitt ledarskap i området,” säger Lionel Labarre, områdeschef, Bolloré Africa Logistics.

”Den här beställningen är igen ett bra exemple på ett långvarigt förhållande mellan vår kund och Konecranes,” säger Antoine Bosquet, försäljningschef, hamnkranar, Konecranes. ”Detta är Bolloré Africa Logistics andra beställning på våra RTG kranar och nu uppgår antalet Konecranes RTG kranar i deras terminal till 16. Bolloré Africa Logistics är en ledande aktör i afrikanska hamnar och vi är glada över att de har förtoende för Konecranes för den här nya beställningen.”

Tilläggsinformation:
Press
Anoine Bosquet, försäljningschef, hamnkranar, Konecranes
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2747

Investerare och analytiker:
Sanna Päiväniemi, chef för placerarrelationer
E-post: [email protected] eller tel. +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande finns på vår webbsida www.konecranes.com.

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 900 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

www.konecranes.com