Valmet AB on tilannut Konecranesilta automaattisen Agilon®-varastoratkaisun ja siltanostureita

Trade press releases

Agilon on Konecranesin tarjoama automaattiseen materiaalien käsittelyyn tarkoitettu ratkaisu, jonka avulla asiakkaat voivat saada kattavia tietoja materiaaleista ja käsitellä niitä nopeasti. Ruotsin Karlstadissa sijaitsevan Valmet AB:n tekemän tilauksen myötä pehmopaperikonetuotannon työntekijät voivat käsitellä materiaaleja helposti, turvallisesti, energiatehokkaasti ja jäljitettävästi ympäri vuorokauden. Tilaus kirjattiin vuoden 2021 toisella neljänneksellä.

Tilaus sisältää 30 metrin pituisen, 5,1 metriä korkean Agilon-järjestelmän sekä kaksi käyttöpistettä, ja järjestelmä integroidaan Valmetin toiminnanohjausjärjestelmään. Tilaus toimitetaan vuoden 2021 joulukuussa. Se sisältää myös täyden palvelun huoltosopimuksen ja mahdollisuuden hyödyntää Agilonin maailmanlaajuista teknistä tukea, joka tarjoaa ennakoivaa kunnossapitoa ja ympärivuorokautista etäasiakaspalvelua. Valmet tilasi samalla myös kaksi siltanosturia ja nosturiradan, jotka ovat osa sen varaston uudistusta.

”Odotamme innolla, että pääsemme rakentamaan Konecranesin kanssa automaattisen logistiikkajärjestelmän, joka tehostaa toimintaamme ja lattiatilan hyödyntämistä. Se myös tukee meitä turvallisen työympäristön tarjoamisessa työntekijöillemme ja kilpailukykymme parantamisessa”, kertoo Valmet AB:n pehmopaperikonetekniikan yksiköstä vastaava johtaja Malin Kilian.

”Olemme todella ylpeitä siitä, että meidät on valittu parantamaan Valmet AB:n pienten tavaroiden ja materiaalien sisäistä logistiikkaa ja materiaalinkäsittelyä. Tämä yhteishanke on osoitus Konecranesin vahvasta sitoutumisesta asiakkaiden ja teollisuuden auttamiseen tehokkuuden, vastuullisuuden ja turvallisuuden lisäämisessä investoinneilla digitalisaatioon ja tekniikkaan", kertoo Konecranes Agilonin Ruotsin myyntipäällikkö Mikael Johansson.

Valmet on johtava maailmanlaajuinen prosessitekniikoiden, automaatiojärjestelmien ja palveluiden kehittäjä ja tarjoaja sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Valmetin tekniikkatarjontaan kuuluvat muun muassa sellutehtaat sekä pehmopaperin, kartongin ja paperin tuotantolinjat. Karlstadissa Valmet kehittää ja tuottaa kokonaisia pehmopaperikoneita, modernisointiratkaisuja ja palveluita kartonki- ja paperitehtaisiin.

Lisätietoja Agilonista eli erityisesti kunnossapito-, tuotanto- ja jakelutoimintaan sekä varastonhallintaan suunnitellusta varastojen automatisointiratkaisusta saat klikkaamalla tästä.

Lisätietoja:
Timo Husso, Konecranes Agilon Industry-liiketoimintalinjan johtaja

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 715 87 65

Joakim Dahlbacka, Konecranes Industrial Cranesin myynti-insinööri
Sähköposti:
[email protected] tai puhelin: +46 701 81 92 24


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2020 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 500 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).