Tanskalainen satama tilaa siirrettävän Konecranes Gottwald -satamanosturin parantaakseen suorituskykyään ja vastakseen kysyntään

Corporate press releases

Tanskalainen Kalundborgin satama on tilannut ympäristötehokaan siirrettävän Konecranes Gottwald Model 7 -satamanosturin vastatakseen odotettuun konttien ja tavallisen rahdin kysynnän kasvuun uudessa länsisatamassaan. Vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä kirjattu tilaus korostaa Konecranesin sitoutumista asiakkaiden ja teollisuuden kasvun sekä mukautumiskyvyn tukemiseen tehokkaamman, vastuullisemman ja turvallisemman toiminnan kautta.

Satama teki tilauksen valmistautuessaan aloittamaan toimintansa keväällä 2021. Nosturia käyttää APM Terminals yhdessä A.P. Mollerin (Maersk) kanssa. A.P. Moller lisäsi äskettäin Kalundborgin yhdeksi toimipaikoistaan. Nosturi tulee vanhemman, toiminnassa jo olevan Konecranes Gottwald Model 6 -satamanosturin rinnalle, ja se toimitetaan toukokuussa 2021.

"Valmistelemme uusia laituripaikkoja toiminnan aloittamiseksi ja tarvitsemme uuden nosturin, jonka kapasiteetti ja korkeus ovat suuremmat. Kokemuksemme Konecranesista ovat olleet erinomaisia, ja olemme iloisia siitä, että he voivat toimittaa tämän ympäristötehokkaan nosturin nopeasti, jotta toiminta voidaan aloittaa sujuvasti”, Kalundborgin sataman toimitusjohtaja Bent Rasmussen kertoo.

"Tämä nosturi tuo Kalundborgin asiakkaille joustavuutta käsitellä useamman tyyppisiä lasteja samoin kuin tuottavuutta ja luotettavuutta edellytettyjen aikataulujen noudattamiseen. Odotamme pitkäaikaista kumppanuutta ja mahdollisuutta tarjota lisää satamanostureita liiketoiminnan kasvaessa", kertoo Konecranes Port Solutionsin aluemyyntipäällikkö Hans-Juergen Schneider.

Vahva keskittyminen asiakkaisiin, sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan parantamiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Tätä tukevat investoinnit digitalisaatioon ja teknologiaan sekä työmme materiaalivirtojen tehostamiseksi ratkaisuilla, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.

Lisätietoja: 
Hans-Juergen Schneider, aluemyyntipäällikkö, Mobile Harbor Cranes, Konecranes Port Solutions
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +49 211 7102 3454


Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, sijoittajasuhteet, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Tämä lehdistötiedote on julkaistu sivustollamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 900 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).