Konecranes allekirjoitti Science Based Targets Initiative (SBTi)-sitoumuksen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Corporate press releases

Konecranes ilmoitti tänään allekirjoittaneensa Science Based Targets Initiative (SBTi)-sitoumuksen ja sitoutuneensa määrittelemään lähikuukausina uudet ilmastotavoitteet vahvistaakseen päästövähennystavoitettaan, jatkaakseen vähäpäästöisen valikoimansa kehittämistä ja pienentääkseen ilmastoriskejä.

Ilmaston lämpenemisen hillitseminen edellyttää hiilidioksidipäästöjen vähentämistä kaikilla teollisuudenaloilla. Konecranes tehostaa ilmastovaikutusten vähentämistoimiaan ja sitoutuu ilmastotieteellisiin tavoitteisiin. Yritys kartoittaa jo kokonaishiilijalanjälkeään omassa toiminnassaan ja toimitusketjussaan sekä asiakkaille tarjoamissaan ratkaisuissa.

”Olemme Konecranesissa pyrkineet viime vuosina jatkuvasti etsimään innovatiivisia keinoja hiilijalanjälkemme pienentämiseksi ja olemme tämän työn pohjalta nyt valmiit vähentämään ilmastovaikutuksiamme entistä merkittävimmin”, Konecranesin toimitusjohtaja Rob Smith sanoo.

”Allekirjoittamalla SBTi-aloitteen sitoudumme asettamaan ilmastotieteeseen perustuvia ja sitovia tavoitteita niin meille itsellemme kuin myös toimitusketjukumppaneillemme ja tuotteillemme. Tämä kunnianhimoinen tavoitetaso kannustaa ja inspiroi meitä yrityksenä”, Smith sanoo.

SBTi on maailmanlaajuinen aloite, joka yhdistää yritysten hiilidioksidipäästöjen tavoitteet suoraan Pariisin sopimukseen, jotta maapallon lämpötilan nousu pysyisi alle 1,5 celsiusasteessa. Se auttaa yrityksiä asettamaan kasvihuonekaasujen vähennystavoitteita uusimman ilmastotieteen ja Pariisin sopimuksen tavoitteiden pohjalta. SBTi validoi Konecranesin uudet ilmastotavoitteet, jotka asetetaan ensi vuonna.

Toimet ilmastomuutoksen hillitsemiseksi ja resurssitehokkuus ovat yksi Konecranesin
vastuullisuustyön viidestä kulmakivestä. Lisäksi keskitymme vastuulliseen tuotetarjontaan ja kiertotalouteen, työturvallisuuteen ja tuotteiden turvallisuuteen, monimuotoiseen, osallistavaan ja sitouttavaan työyhteisöön sekä vastuulliseen ja eettiseen liiketoimintaan. Konecranes sai aiemmin tässä kuussa tunnustusta kunnianhimoisesta ilmastotyöstään, sillä se on saanut Leadership-tason luokituksen A− CDP:n ilmasto-ohjelmassa.

Lisätietoa Konecranesin kestävään kehitykseen liittyvistä toimista on viimeisimmässä vastuullisuusraportissamme. Konecranesin seuraavassa, vuoden 2021 maaliskuun alussa julkaistavassa vastuullisuusraportissa on lisää tietoa yrityksen kestävyysstrategiasta ja -sitoumuksista.

Lisätietoja:
Mikko Välimaa, johtaja, työterveys, työturvallisuus ja ympäristö
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 515 4413

Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille:
Kiira Fröberg, sijoittajasuhteet, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050


Tämä lehdistötiedote on julkaistu sivustollamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 17 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).