Konecranesin yt-neuvottelut Teollisuuslaitteet-liiketoiminta-alueella päätökseen

Corporate press releases

Konecranes on saattanut päätökseen yt-neuvottelut työtekijöiden edustajien kanssa Teollisuuslaitteet-liiketoiminta-alueellaan. Neuvottelut käynnistettiin syyskuussa ETO-liiketoiminnan (Engineer-to-Order, räätälöidyt nosturit) pitkäaikaisen heikon suoritustason sekä yleisesti vaimean ja epävarman markkinakysynnän takia.

Neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin Suomen osalta 25 työntekijää Hyvinkäällä ja 30 työntekijää Hämeenlinnassa. Työntekijöiden edustajien kanssa käytyjen rakentavien keskustelujen myötä täysaikaisten työntekijöiden vähennystarve putosi Hyvinkäällä 13:een ja Hämeenlinnassa neljään henkilöön. Konecranes vähentää lisäksi jatkossa ulkopuolisen työvoiman käyttöä, ei uusi määräaikaisia työsopimuksia sekä sopii tietyistä eläkejärjestelyistä.

Lisäksi Konecranes on sopinut Suomen työntekijäedustajien kanssa, että tarvittaessa lomautukset jatkuvat Teollisuuslaitteisiin liittyvissä toiminnoissa, siten että toimenpiteitä voidaan tehdä vuoden 2021 loppuun asti, mikäli työmäärät vähenevät.

Neuvottelut Saksassa, joista niin ikään ilmoitettiin syyskuussa, jatkuvat paikallisten säännösten mukaisesti.

Lisätietoja:
Asko Torkki, toimitusjohtaja, Konecranes Finland
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 764 5165


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 17 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).