Konecranes aloittaa yt-neuvottelut Teollisuuslaitteet-liiketoimintayksikössään Saksassa ja Suomessa

Corporate press releases

Konecranes on tänään kutsunut työntekijöiden edustajat Saksassa ja Suomessa yt-neuvotteluihin osana pyrkimystään parantaa Teollisuuslaitteet-liiketoimintayksikkönsä kannattavuutta, jonka ETO-liiketoiminnan (Engineer-to-Order, räätälöidyt nosturit) suoritustaso on jo pitkään ollut heikko, ja johon on lisäksi vaikuttanut yleisesti heikko ja epävarma kysyntä markkinoilla.

Suomessa neuvotteluiden piiriin kuuluvat kaikki Teollisuuslaitteet-liiketoimintayksikköön liittyvät toiminnot. Arvioitu irtisanomistarve on 25 työtekijää Hyvinkäällä ja 30 työntekijää Hämeenlinnassa. Lisäksi Suomessa harkitaan kaikkien Teollisuuslaitteet-liiketoimintayksikön työntekijöiden tilapäisiä lomautuksia. Yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 700 työntekijää.

Saksan ETO-organisaatio sijaitsee Wetterissä, jossa neuvotteluiden piiriin kuuluvat myynti-, suunnittelu-, tilausten hallinta- ja toimintaprosessit. Arvioitu irtisanomistarve on 15 työntekijää. Yt-neuvottelut etenevät kummassakin maassa paikallisten säännösten mukaisesti. Konecranesilla on noin 17 300 työntekijää maailmanlaajuisesti.


Lisätietoja:
Asko Torkki, toimitusjohtaja, Konecranes Finland
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 764 5165

Tämä lehdistötiedote on julkaistu verkkosivuillamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 17 300 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).