Konecranes sai 20 RTG-nosturin tilauksen Nigeriasta

Corporate press releases

Konecranes on saanut APMT:lta tilauksen 20 RTG-nosturista Itä-Nigeriassa sijaitsevaan West Africa Container Terminaliin. Tilaus kirjattiin kahdessa osassa, joista ensimmäinen joulukuussa 2019 ja toinen tammikuussa 2020. Toimitus tapahtuu ajalla Q4 2020–Q2 2021.

APMT:n West Africa Container Terminal (WACT) sijaitsee Onnen satamassa Onnen öljyn ja kaasun vapaavyöhykkeellä Nigeriassa. Aikoinaan se oli yksi Nigerian ensimmäisistä elinkaarimallilla rakennetuista konttiterminaaleista. Terminaalista on loistavat yhteydet Nigeriansisämaahan. WACT päivittää kontinkäsittelytoimintojaan haarukkatrukeista RTG-nostureihin ja nostaa näin terminaalin pinoamistiheyttä, läpimenoa ja tuottavuutta. 

Konecranesilta tilatut RTG:t ovat dieselkäyttöisiä 16-pyöräisiä koneita, joiden pinoamiskorkeus on yksi yli viiden ja pinoamisleveys seitsemän konttiriviä ja rekkakaista. Niissä on Active Load Control -taakanhallintajärjestelmä, DGPS-automaattiohjaus ja Auto-TOS-reporting kontinpaikoitusjärjestelmä.

APMT Nigerian toimitusjohtaja Mohammed A. Ahmed kertoo: ”Osoituksena APMT:n pitkäaikaisesta sitoutumisesta Itä-Nigeriaan olemme tehneet Konecranesin kanssa sopimukset 20 RTG-nosturin toimittamisesta Onnen satamaan. Sopimus on osa aiemmin ilmoittamaamme nykyisen terminaalikapasiteetin laajennusta. Kyseessä on viime vuonna alkanut 100 miljoonan Yhdysvaltain dollarin investointi, joka on kohtapuoliin toteutettu kokonaan. Laajennussuunnitelmalla saavutetaan riittävä kapasiteetti vastaamaan Itä-Nigerian ennustettuun kasvuun seuraavien 15 vuoden ajan.” 

Konecranesin satamaratkaisujen myyntipäällikkö Ville Hoppu kertoo: ”Olemme erittäin tyytyväisiä tähän tilaukseen APMT:ltä, yhdeltä maailman johtavista konttisatamaoperaattoreista ja joka on jo pitkään käyttänyt RTG-nostureitamme. Meillä on useita asiakkaita Afrikan länsirannikolla, ja Onne on siellä hyvässä seurassa.” 


Lisätietoja: 
Ville Hoppu, myyntipäällikkö EMEA, Konecranesin satamaratkaisut
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 40 524 9411


Lisätietoja sijoittajille ja analyytikoille: 
Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes 
Sähköposti: [email protected], puh. +358 20 427 2050


Tämä lehdistötiedote on julkaistu verkkosivuillamme osoitteessa konecranes.com

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan luettuna konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).