Konecranesille hybridi-RTG-nosturitilaus South Carolina Ports Authorityltä

Corporate press releases

Konecranes on saanut kolmen hybridijärjestelmällä varustetun RTG-nosturin tilauksen South Carolina Ports Authorityltä (SCPA). Nosturit toimitetaan Wando Welchin terminaaliin Yhdysvaltoihin (Charleston, Etelä-Carolina) vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. 

Uudet hybridi-RTG:t tukevat SCPA:n kasvua. SCPA kertoi tammikuussa vuoden 2018 olleen yhtiön historian vahvin, sillä kontinkäsittelyvolyymi kasvoi kuusi prosenttia. Etelä-Carolinassa toimiva SPCA omistaa ja hallinnoi julkisia satamaterminaaleja Charlestonissa ja Georgetownissa sekä sisämaaterminaaleja Greerissä ja Dillonissa.

Hybridijärjestelmässä on litiumioniakkuyksikkö ja edistyksellinen ohjausjärjestelmä, joka seuraa akkujen lataustasoa ja kuntoa. Sen ansiosta nämä RTG:t ovat ekotehokkaita ja suorituskykyisiä. Konecranes voi valvoa järjestelmän tilaa TRUCONNECT®-etäyhteyden kautta. Hybridijärjestelmän ekotehokas Tier 4f -moottori lataa akut tarvittaessa. Järjestelmä on rakenteeltaan modulaarinen, ja se voidaan toimittaa RTG-nostureihin myös jälkiasennuksena. 

“Hybridi-RTG:t ovat SCPA:lle uuden aikakauden alku ekotehokkuuden tavoittelussa”, sanoo Konecranesin Amerikan alueen Satamaratkaisujen myyntijohtaja Jussi Suhonen. ”Kehitämme Konecranesilla jatkuvasti akkuteknologiaa ja sähköistämistä. Päämääränämme on tehdä kontinkäsittelylaitteistamme entistä ekotehokkaampia, tinkimättä kuitenkaan nostureiden suorituskyvystä”, hän jatkaa. 

RTG-nostureiden nostokapasiteetti on 50 tonnia. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja pukin jalkojen väliin mahtuu rekkakaistan lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Nostureihin tulee Active Load Control -kuormanhallintajärjestelmä. Niiden edistyksellisiin toimintoihin kuuluvat myös rekan tai trailerin nostonesto ja Auto-steering -ominaisuus, joka pitää nosturin ennalta ohjelmoidulla kulkuradalla.

 

Lisätietoja:

Tuomo Paukkula, RTG-tuotelinjan johtaja, Satamanosturit, Konecranes

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: 050 330 2623

 

Lisätiedot sijoittajille ja analyytikoille:

Eero Tuulos, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes 

Sähköposti: [email protected] tai puhelin: 020 427 2050

 

Tämä lehdistötiedote on luettavissa verkkosivuillamme osoitteessa konecranes.com.

 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2017 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 3 136 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 400 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).