Konecranes on tarjonnut Euroopan komissiolle sitoumuksia Terexin MHPS-liiketoiminnan ostoon liittyen

Stock exchange releases

Konecranes on tarjonnut Terexin MHPS-liiketoiminnan ostoon (MHPS-kauppa) liittyen STAHL CraneSystems -liiketoimintansa mahdollista myymistä ottaakseen huomioon Euroopan komission (Komissio) näkemykset koskien nostinten tarjontaa Euroopan talousalueella (ETA). Tarjotut sitoumukset tulevat olemaan Komission markkinatestauksen kohteena. Tarjottujen sitoumusten johdosta Komissio on jatkanut kauppaa koskevaa käsittelyaikaa ja sen odotetaan nyt antavan MHPS-kauppaa koskevan päätöksensä 8.8.2016 mennessä. Tarjotut sitoumukset voivat muuttua kunnes Komissio antaa asiassa päätöksensä.

STAHL CraneSystems on maailmanlaajuisesti toimiva nostinteknologian ja nosturikomponenttien toimittaja. Yhtiö on tunnettu sen kyvystä suunnitella ja rakentaa järjestelmäratkaisuja. Sen asiakkaita ovat jakelijat, nosturirakentajat sekä laitostoimittajat. STAHL CraneSystemsin pääkonttori sijaitsee Künzelsaussa, Saksassa.

"Meillä on ollut hyvin rakentavaa vuoropuhelua Euroopan komission kanssa. Tämän johdosta olemme tarjoutuneet myymään STAHL CraneSystems -liiketoimintamme. Uskomme, että tämä ehdotus vastaa täysin Komission näkemyksiä ja että voimme edetä MHPS-kaupassa", sanoo Konecranesin toimitusjohtaja Panu Routila.

Konecranes ja Terex ovat sitoutuneita MHPS-kauppaan ja tekevät tiivistä yhteistyötä kilpailuviranomaisten kanssa saadakseen viranomaishyväksynnät MHPS-kaupan toteuttamiseksi suunnitelman mukaisesti. Vaikka Komission hyväksyntä on yksi kriittisistä viranomaishyväksynnöistä, se ei ole ainut tarvittava hyväksyntä, ja Konecranes aikoo antaa päivityksiä markkinoille sitä mukaa kun viranomaishyväksyntöjä saadaan.

Kuten Konecranes on tiedottanut 15.7.2016, Konecranesin hallitus on kutsunut koolle 15.9.2016 pidettävän ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa käsitellään MHPS-kauppaan liittyviä asioita, ja suositellut, että Konecranesin osakkeenomistajat äänestävät kyseisten asioiden puolesta MHPS-kaupan toteuttamisen mahdollistamiseksi.

Konecranes ei aio kommentoida asiaa enempää ennen kuin Komissio on antanut päätöksensä koskien tarjottuja sitoumuksia.



KONECRANES OYJ

Miikka Kinnunen
Sijoittajasuhdejohtaja



LISÄTIETOJA
Miikka Kinnunen
sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes Oyj, puh. 020 427 2050



Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 600 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).



JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com