Konecranes Oyj:n hallitus päätti avainhenkilöiden kannustinjärjestelmästä

Stock exchange releases

Konecranes Oyj:n hallitus on päättänyt uuden osakepohjaisen kannustinjärjestelmän perustamisesta konsernin avainhenkilöille. Järjestelmän tarkoituksena on yhdistää omistajien ja avainhenkilöiden tavoitteet yhtiön arvon nostamiseksi pitkällä aikavälillä, sitouttaa avainhenkilöt yhtiöön ja tarjota heille kilpailukykyinen yhtiön osakkeiden ansaintaan ja kertymiseen perustuva palkkiojärjestelmä.

Pitkäjänteisessä kannustinjärjestelmässä on yksi ansaintajakso, kalenterivuosi 2016. Järjestelmän kohderyhmään kuuluu noin 200 avainhenkilöä, mukaan lukien konsernin johtoryhmän jäsenet ja Senior Management –ryhmän jäsenet.

Järjestelmän mahdollinen palkkio perustuu avainhenkilön työ- tai toimisuhteen jatkumiseen ja konsernin oikaistuun käyttökatteeseen (EBITDA). Järjestelmästä maksettavat palkkiot vastaavat yhteensä enintään noin 700 000 Konecranes Oyj:n osaketta sisältäen myös rahana maksettavan osuuden.

Järjestelmän mahdollinen palkkio maksetaan ansaintajakson päättymisen jälkeen elokuun 2017 loppuun mennessä osittain yhtiön osakkeina ja osittain rahana. Rahaosuudella pyritään kattamaan palkkiosta avainhenkilölle aiheutuvia veroja ja veronluonteisia maksuja. Palkkiona maksettuja osakkeita ei saa luovuttaa osakkeille asetetun sitouttamisjakson aikana. Sitouttamisjakso alkaa palkkion maksamisesta ja päättyy 31.12.2018.

Konsernin johtoryhmän jäsenen ja Senior Management –ryhmän jäsenen on omistettava 50 prosenttia järjestelmän perusteella saamistaan netto-osakkeista, kunnes hänen osakeomistuksensa vastaa hänen bruttovuosipalkkansa arvoa. Tämä osakemäärä on omistettava niin kauan kuin työ- tai toimisuhde Konecranesissa jatkuu.


KONECRANES OYJ

Miikka Kinnunen
Sijoittajasuhdejohtaja


LISÄTIETOJA

Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
, puh. +358 20 427 2050

 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 600 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).



JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com