MHPS-liiketoiminnan osto etenee Osakkeiden ja liiketoiminnan ostosopimuksen mukaisesti

Stock exchange releases

Konecranes kertoi 16. toukokuuta allekirjoittaneensa sopimuksen (“Osakkeiden ja liiketoiminnan ostosopimus”) Terex Corporationin (“Terex”) Material Handling & Port Solutions (”MHPS”) -liiketoimintasegmentin ostamisesta (”Yritysosto”).

Sopimuksen ehtojen mukaan Terex voisi irtisanoa Osakkeiden ja liiketoiminnan ostosopimuksen ennen 31.5.2016, jos se tekee tai perustellusti uskoo viipymättä tekevänsä sitovan yhdistymissopimuksen Zoomlion Heavy Industries Science & Technology Co. Ltd.:n (“Zoomlion”) kanssa. Tässä tapauksessa Terex maksaisi Konecranesille 37 miljoonan Yhdysvaltain dollarin suuruisen korvauksen.

Zoomlion tiedotti 27.5.2016, että se on päättänyt lopettaa ehdotettua Terexin ostamista koskevat neuvottelut. Konecranes jatkaa työskentelyä yrityskaupan loppuun saattamiseksi Osakkeiden ja liiketoiminnan ostosopimuksen mukaisesti.

“Useat avaintekijät puhuvat tämän kaupan puolesta. Tämä Yritysosto vahvistaa asemaamme fokusoituneena ja maailmanlaajuisena johtajana teollisuusnostolaitteiden ja satamaratkaisujen kunnossapidossa ja laitteissa. MHPS:n laitteet täydentävät tuotevalikoimamme kattavuutta. Yritysosto laajentaa maantieteellistä läsnäoloamme merkittävästi, jotta voimme kilpailla globaaleilla markkinoilla aiempaa paremmin. Saavutamme skaalaetuja teknologian kehittämisessä ja tuotannossa. Keskeistä on, että MHPS:n kautta saamme lisää asennettua laitekantaa. Tämä yhdessä palveluidemme digitalisoinnin kanssa tarjoaa enemmän mahdollisuuksia kunnossapitoliiketoimintamme laajentamiseen ja ansaintamahdollisuuksien luomiseen,” sanoo Panu Routila, toimitusjohtaja, Konecranes.

Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää ja muiden kaupan toteuttamisehtojen täyttymistä, mukaan lukien osakkeenomistajien hyväksyntä Konecranesin ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2017 alkupuolella.


KONECRANES OYJ

 

Miikka Kinnunen
Sijoittajasuhdejohtaja

 

 

LISÄTIETOJA
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes

puh. +358 20 427 2050

 

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 600 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

 

JAKELU
Nasdaq Helsinki
Major media
www.konecranes.com

 

 

 

TULEVAISUUTTA KOSKEVAT LAUSUMAT

 

Tämä pörssitiedote sisältää tulevaisuutta koskevia lausumia, jotka koskevat tulevaisuuden tapahtumia, mukaan lukien lausumat, jotka koskevat Konecranesia, Terexiä tai MHPS-liiketoimintaa, tässä pörssitiedotteessa kuvailtua Yritysostoa ja tällaisesta yritysjärjestelystä odotettavissa olevia etuja sekä Konecranesin ja MHPS:n yhdistyneiden liiketoimintojen tulevaisuuden taloudellista tulosta perustuen tämän hetkisiin odotuksiin. Tällaisiin lausumiin sisältyy riskejä ja epävarmuustekijöitä joiden johdosta todelliset tulokset saattavat poiketa olennaisesti tulevaisuutta koskevista lausumista. Asiakirjassa käytettyjen sanojen "saattaa", "odottaa", "aikoo", "ennakoi", "suunnittelee", "haluaa", "tulee", "ennustaa", "arvioi", sekä näiden sanojen kielteisten muotojen ja analogisten tai vastaavien ilmaisujen tarkoituksena on tehdä tunnistettaviksi tulevaisuutta koskevat lausumat. Mikäli tällaisia sanoja ei esiinny, se ei kuitenkaan tarkoita, että lausuma ei olisi tulevaisuutta koskeva. Nämä tulevaisuutta koskevat lausumat perustuvat Terexin ja Konecranesin tämän hetkisiin odotuksiin ja ennusteisiin tulevaisuuden tapahtumista. Nämä lausumat eivät ole takeita suorituskyvystä tulevaisuudessa.

 

Koska tulevaisuutta koskevat lausumat sisältävät riskejä ja epävarmuustekijöitä, saattavat todelliset tulokset poiketa olennaisesti näistä lausumista. Tällaisia riskejä ja epävarmuustekijöitä, joista monet ovat Konecranesin vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella, ovat muun muassa: Konecranesin kyky saada Yritysostolle ja Konecranesin yhtiöjärjestykseen tarvittaville muutoksille osakkeenomistajien hyväksyntä; Konecranesin kyky saada Yritysostolle viranomaisten hyväksyntä; Konecranesin kyky laskea liikkeelle B-sarjan osakkeita ja listata ADS-osaketalletustodistuksia New Yorkin pörssiin; Yritysoston yhteydessä Konecranesin Terexille maksettavaksi tuleva kokonaisvastike; mahdollisuus siihen, että Yritysoston toteuttamiseen tarvittava aika on oletettua pidempi; Yritysoston odotettujen synergioiden ja hyötyjen saavuttaminen; riskit, jotka liittyvät MHPS-liiketoiminnan Konecranesiin integroimiseen; Konecranesin ja Terexin kyky irtisanoa Osakkeiden ja liiketoiminnan ostosopimus tietyissä tilanteissa; Konecranesin liiketoimintojen mahdollinen kärsiminen Yritysostoon liittyvien epävarmuustekijöiden johdosta; Konecranesin kyky hankkia rahoitus Yritysostoon; Konecranesin taloudellinen tilanne Yritysoston jälkeen; sekä muut tekijät, riskit ja epävarmuustekijät, jotka ilmenevät tarkemmin Konecranesin vuosikertomuksista ja osavuosikatsauksista. Konecranes ei sitoudu päivittämään tässä asiakirjassa olevia tulevaisuutta koskevia lausumia.