DP World Yarimca päivittää kaksi Konecranes RTG-nosturiansa etäkäyttöön

Corporate press releases

Maailmanlaajuisesti toimiva satamaoperaattori DP World luottaa tulevaisuudessakin Konecranes-konttinosturiteknologiaan, sillä yhtiö päivittää kaksi Konecranes RTG -nosturiaan etäkäytettäviksi. Etäkäyttöä testataan Turkissa Yarimcan konttiterminaalissa, jossa operoi 18 Konecranes RTG:tä.

DP World testaa kahdella Konecranes RTG-nosturilla parantaako etäkäyttö terminaalien tuottavuutta. DP Worldin Yarimcan-konttiterminaali on Turkin suurimpia, sen kapasiteetti on 1,3 miljoonaa TEU:ta.

DP World Yarimcan Konecranes RTG -nosturit ovat täysin sähköistettyjä, kaapelikelalla varustettuja nostureita. Niissä on jo valmiina turvallisuutta parantavia ja työskentelyä helpottavia toimintoja, kuten pinoon törmäämisen esto, trailerin nostamisen estävä järjestelmä, automaattinen paikoitus ja automaattinen sijoitus. Lisäksi nostureissa on Auto-TOS-raportointijärjestelmä. Nämä toiminnot tekevät etäkäyttöön siirtymisestä suhteellisen helppoa -- tarvitaan vain kaksi etäohjausasemaa (ROS).

Antoine Bosquet, Sales Director, region EMEA, Port Solutions, Konecranes: ”On hienoa päästä testaamaan etäkäyttöä DP Worldin kahdella Konecranes RTG:llä. Testaamme etäkäyttökonseptia yhteistyössä konttipihalla. Tarkoituksena on selvittää, miten etäkäytettävät RTG-nosturit pärjäävät suorituskyvyssä miehitetyille RTG-nostureille normaalien työjaksojen aikana, aidoissa käyttöolosuhteissa.”

Päivitettyjä RTG-nostureita käytetään kahden etäohjausaseman (ROS) kautta. Nosturin ja käyttäjän erottaminen on merkittävä askel kohti tulevaisuuden nostoratkaisuja. Muutos tekee nosturinkäyttäjän työstä tuottavampaa, ja samalla koko nosturikaluston tuottavuus paranee. Päivitetyt RTG-nosturit on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden alussa.


Lisätietoja:
Lehdistö
Antoine Bosquet, Sales Director, region EMEA, Port Solutions, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2747

Sijoittajat ja analyytikot
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358 20 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2016 yrityksen (vertailukelpoisen yhdistetyn yhtiön) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 600 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).