Konecranes ja belgialainen MPET allekirjoittivat merkittävän kunnossapitosopimuksen

Corporate press releases

Konecranes allekirjoitti elokuussa 2017 merkittävän kunnossapitosopimuksen: yrityksen Antwerpenin kunnossapitoyksikkö vastaa jatkossa kaikkien MSC PSA European Terminalin (MPET) runsaan 150 konttilukin kunnossapidosta ja korjauksesta. Euroopan suurimman konttiterminaalin Konecranes Noell -konttilukit edustavat useaa eri laitesukupolvea. Kunnossapitosopimuksella halutaan varmistaa koko kaluston mahdollisimman hyvä käytettävyys.

MPET käsittelee suurimman osan Antwerpenin sataman konteista, ja yrityksen toiminta kasvoi tasaisesti vuoden 2016 aikana. Randy Verresen, Manager Rolling Equipment, Antwerp Terminal Services NV (PSA Antwerpin ja MPET:n kunnossapito-organisaatio): ”Ylitimme viime vuonna 10 miljoonan TEUn rajan, joten tarvitsimme jatkuvasti uusia koneita. Niinpä olemme viimeisen 12 kuukauden aikana ottaneet käyttöön lähes sata uutta Konecranes Noell -konttilukkia. Koska haluamme pitää konttilukkiemme käytettävyyden mahdollisimman hyvänä, päätimme antaa laitteiden kunnossapidon niiden valmistajan Konecranesin hoidettavaksi. Olemme nyt valmiina vastaamaan terminaalin kasvuun pitkällä aikavälillä.”

MPET:n valinnassa painoi se, että Konecranes on johtava satamateknologiaratkaisujen toimittaja. Konecranes-kunnossapito on tarjonnut monipuolista ja asiantuntevaa palvelua Antwerpenissä jo vuosikymmenten ajan. Tom Cerpentier, Regional Director Port Services, Konecranes: ”Antwerpenin satama on meille yksi tärkeimmistä. Satamassa toimii useita asiakkaitamme, joilla on paitsi konttilukkeja, myös muunlaisia Konecranes-satamalaitteita, kuten siirrettäviä satamanostureita (MHC), automaattisia pinoamisnostureita (ASC) ja konttitrukkeja. Huolehdimme niiden kaikkien huollosta ja kunnossapidosta. Satamassa toimivassa huoltotiimissämme onkin kaikkiaan 18 huoltoteknikkoa, ja MPET:n kanssa tehdyn konttilukkien kunnossapitosopimuksen myötä tiimiä vahvistetaan vielä 16 kunnossapitoammattilaisella.”

Konecranes-huoltotiimi toimii Antwerpenissa ollakseen lähellä yhdessä Euroopan johtavista satamista toimivia asiakkaitaan. Cerpentier: ”Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille luotettavaa ja laadukasta palvelua ympäri vuorokauden ja varmistaa, että laitteiden seisonta-aika jää minimiin. MPET:n kaltaiset johtavat terminaalioperaattorit hyötyvät osaamisesta, jota me laitevalmistajana pystymme tarjoamaan. Tämä vaikuttaa merkittävästi asiakkaidemme laitekannan tuottavuuteen.”
 

Lisätietoja:
Tom Cerpentier, Regional Director Port Services, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin
+32 3 546 4500

Sijoittajat ja analyytikot
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin
+358 20 427 2050


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2016 yrityksen (vertailukelpoisen yhdistetyn yhtiön) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Konsernilla on 16 800 työntekijää ja 600 toimipistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).