Konecranes sai uuden RTG-tilauksen Port Houstonilta

Corporate press releases

Konecranes sai vuoden 2017 toisella neljänneksellä yhdeksän RTG-nosturin tilauksen teksasilaiselta Port Houstonilta. Kyse on jatkotilauksesta, Konecranes toimitti PHA:lle ensimmäiset kumipyöräkonttinosturit vuonna 2003. Tilatut yhdeksän nosturia toimitetaan Port Houstonin Bayport-konttiterminaaliin alkusyksystä 2018.

Port Houston on sekä paikallisesti että koko osavaltion kannalta tärkeä talouskasvun moottori, joka tuo työpaikkoja ja taloudellista hyvinvointia. Houstonin ainoa satama on Meksikonlahden ja koko Teksasin suurin, ja sen tavoitteena on kehittyä Yhdysvaltojen edistyksellisimmäksi satamaksi.

Uudet RTG-nosturit auttavat Port Houstonia vastaamaan uuden sukupolven konttialusten tuomaan lisätarpeeseen. Nosturihankinnat ovat osa sataman konttiterminaalien 1,4 miljardin dollarin modernisointihanketta.

”Meillä on ollut Port Houstonin kanssa hieno kumppanuussuhde yli 15 vuoden ajan”, toteaa Jussi Suhonen, Sales Director, Port Solutions, region Americas, Konecranes. ”Tämä on meille tärkeä tilaus, ja kertoo vahvasta kumppanuudesta ja yhteisistä arvoista.”

Tilattujen RTG-nosturien nostokapasiteetti on 50 tonnia. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja pukin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi kuusi konttia rinnakkain. Nostureihin tulee Konecranes Active Load Control -järjestelmä, joka poistaa konttien heiluntaa ja helpottaa siten konttien käsittelyä. Lisäksi nostureissa on monia turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä lisääviä ominaisuuksia, kuten törmäyksenestojärjestelmä, LED-valot ja viimeisimmät EPA-päästömääräykset täyttävät dieselgeneraattorit.

Lisätietoja:
Lehdistö
Tuomas Saastamoinen, Senior Vice President, Port Solutions, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin 020 427 2662

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2016 konsernin (vertailukelpoinen yhdistetty yhtiö) liikevaihto oli yhteensä 3 278 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 16 800 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).