Konecranes sai sopimuksen neljän RMG–nosturin toimittamisesta Virginia Port Authoritylle

Corporate press releases

Konecranes ja yhdysvaltalainen Virginia Port Authority allekirjoittivat helmikuussa 2017 sopimuksen neljän kiskoilla kulkevan RMG-nosturin toimittamisesta. Sopimus on jatkoa Konecranesin ja Virginia Port Authorityn marraskuussa 2016 tekemälle sopimukselle 86 automaattisen pinoamisnosturin toimittamisesta.

Neljä RMG (Rail Mounted Gantry, RMG) -nosturia toimitetaan Virginia International Gateway (VIG) -terminaaliin osana sen laajennusta. Ensimmäiset kaksi nosturia toimitetaan keväällä 2018 ja toiset kaksi vuoden 2019 alussa. Osapuolet ovat sopineet, ettei kaupan arvoa julkisteta.

Uudet Konecranes RMG -nosturit ovat osa VIG:n intermodaalikentän laajennusta. Norfolk Southern- and CSX -kuljetusyritykset käyttävät terminaalia Commonwealth Railway -rautatieyhtiön kanssa tehdyn toimintasopimuksen mukaisesti.

Uudet RMG:t lastaavat ja purkavat kontteja junista ja rekka-autoista VIG:n intermodaalikentällä. Ne keskittyvät toimimaan neljällä rautatielinjalla, jossa rekkojen lastauspaikka on sijoitettu raiteisiin nähden kohtisuoraan.

Jussi Sarpio, johtaja, RMG- ja ARMG-nosturit, sanoo: “Olen todella iloinen, että Virginia Port Authorityn luottamus lastinkäsittelyteknologiaamme kohtaan ulottuu myös heidän intermodaalitoimintoihinsa.”

Yhdysvallat on Konecranesille strategisesti tärkeä maa monilla teollisuudenaloilla, mukaan lukien konttien käsittely. Konecranesin Amerikan toimintojen pääkonttori sijaitsee Springfieldissä, Ohiossa ja yritys työllistää Yhdysvalloissa yli 2 100 työntekijää. Konecranes myynti- ja huoltopisteitä on 44 osavaltiossa.

Lisätietoja:
Nosturit
Jussi Sarpio, johtaja, RMG- ja ARMG-nosturit, satamanosturit, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +358405547010

Projekti
Jussi Suhonen, myyntijohtaja, Amerikan alue, satamanosturit, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +12816102576

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puhelin +358 20 427 2050

Konecranes
Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Yrityksellä on 18 000 työntekijää ja 600 huoltopistettä 50 maassa. Konecranes Oyj:n A-sarjan osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).