Konecranes isännöi kolmatta hackathon-tapahtumaansa Suomessa

Corporate press releases

Konecranes isännöi hackathon-tapahtumaa kolmatta kertaa. “Maritime Hack – Automated cargo handling” järjestetään 26.27. marraskuuta Helsingissä. Konecranes Maritime Hack haastaa tiimit pohtimaan automatisoitua kuormankäsittelyä, jossa koneiden välistä viestintää hyödynnetään konttien siirtämisessä aluksesta konttipihalle ja konttipihalta trukin kuljetettavaksi.

”Aikaisemmissa tapahtumissa keskityttiin nostolaitteiden käyttöön ja kunnossapitoon. Tällä kertaa pureudutaan nosturien ja toimintaympäristön väliseen vuorovaikutukseen sekä työnkulun ja materiaalivirtojen tehostamiseen”, sanoo Juha Pankakoski, Chief Digital Officer, Konecranes.

Konecranes hackathon-tapahtumaan osallistuu seitsemän tiimiä, joissa on eri alojen osaajia data-analyytikoista suunnittelijoihin ja ohjelmistokehittäjiin. Tapahtuma tarjoaa tiimeille mahdollisuuden esitellä innovaatioitaan.

Tulokset esitellään tuomaristolle tapahtuman päätteeksi, ja paras innovaatio palkitaan. Voittajat saavat 7 000 euroa ja liput tämän vuoden Slush-tapahtumaan.

Industryhack toteuttaa Maritime Hackin yhteistyössä Konecranesin, Rolls-Roycen ja Helsingin kaupungin kanssa.

Lisätietoja:
Lehdistö:
Juha Pankakoski, Chief Digital Officer
Sähköposti: [email protected] tai puhelin 020 427 2090

Mikael Wegmüller, markkinointi- ja viestintäjohtaja
Sähköposti: [email protected] tai puhelin 020 427 2008

Lisätietoja Hackathon-tapahtumasta: www.konecranes.com/hackathon.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 11 100 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).