Strateginen allianssi Kito Corporationin kanssa puretaan, Konecranes tarjoaa kaikkia omistamiansa Kiton osakkeita Kitolle

Stock exchange releases

Konecranes ja Kito Corporation (“Kito”) ovat päättäneet purkaa 23.3.2010 solmimansa strategisen allianssin. Vaikka allianssi on ollut tietyiltä osin menestyksellinen, osapuolet ovat sopineet, että on kummankin yrityksen edun mukaista jatkaa strategioiden toteuttamista itsenäisesti.

Yritysten välinen järjestely tuotteiden ristiinjakelusta ilman yksinoikeutta pysyy voimassa. Konecranes myy edelleen Kiton manuaalisia tuotteita (ketju- ja vipunostimet) Konecranes-tuotemerkeillä kun taas Kito jatkaa Konecranesin valmistamien köysinostinten myyntiä omilla tuotemerkeillään.

Strategisen allianssin purkaminen antaa Kitolle mahdollisuuden osallistua tarjousprosessiin STAHL CraneSystemsistä, jonka Konecranes on sitoutunut myymään osana meneillään olevaa Terexin MHPS-liiketoiminnan ostoa.

Kito on 26.9.2016 ilmoittanut ostavansa 5 950 000 omaa osakettansa 27.9.2016. Johtuen allianssin purkamisesta Konecranes on ilmoittanut Kitolle, että se tarjoaa Kiton ostettavaksi kaikki omistamansa 5 950 000 Kiton osaketta.

Kito on ollut Konecranesin osakkuusyhtiö taloudellisessa raportoinnissa.

KONECRANES OYJ


Miikka Kinnunen
sijoittajasuhdejohtaja


LISÄTIETOJA
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes Oyj, puh. 020 427 2050


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 400 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).



JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com