Osakkeenomistajan ehdotus lisäpalkkioista Konecranesin hallituksen jäsenille

Stock exchange releases

Konecranes Oyj:n ("Konecranes") osakkeenomistajat on kutsuttu 15.9.2016 pidettävään ylimääräiseen yhtiökokoukseen ("Yhtiökokous") 15.7.2016 pörssitiedotteena julkaistulla yhtiökokouskutsulla ("Kokouskutsu").

Konecranes on tänään saanut Konecranesin suurimmalta osakkeenomistajalta HTT KCR Holding Oy Ab:lta ehdotuksen päättää Yhtiökokouksessa Konecranesin hallituksen jäsenten palkkioista siten, että hallitukselle maksettaisiin Kokouskutsun kohtaan 7 sisältyvän Konecranesin hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotuksen lisäksi jäljempänä kuvatut kertaluonteiset lisäpalkkiot. HTT KCR Holding Oy Ab kuuluu Hartwall Capital -konserniin. HTT KCR Holding Oy Ab:hen viitataan jäljempänä termillä "Hartwall Capital".

Hartwall Capital on perustellut ehdotustaan sillä, että Terex Corporationin Material Handling & Port Solutions -liiketoiminnan hankintaan ("Yritysosto") liittynyt 15 kuukauden intensiivinen ajanjakso on kuormittanut Konecranesin hallitusta huomattavasti. Hallituksen rooli Yritysostossa on ollut korostuneempi kuin mitä normaalilta hallitustyöskentelyltä tyypillisesti edellytetään huomioiden muun ohella Konecranesin johdossa Yritysoston aikana tapahtuneet muutokset. Hallitus on vuoden 2015 ja 2016 varsinaisen yhtiökokouksen välillä kokoontunut 29 kertaa ja toistaiseksi vuoden 2016 varsinaisen yhtiökokouksen jälkeen 13 kertaa. Erityisesti Yritysoston neuvottelutyöryhmään kuuluneet hallituksen jäsenet (Svante Adde, Stig Gustavson, Bertel Langenskiöld ja Christoph Vitzthum) ovat merkittävällä työpanoksellaan turvanneet Konecranesin aseman johtavana nostolaitteiden valmistajana ja siten ratkaisevalla tavalla tuottaneet arvoa osakkeenomistajille. Asian merkitystä korostaa lisäksi se, että Konecranesin hallituksen jäsenten palkkiot ovat vertailuryhmässään yleisesti alhaisella tasolla eikä hallituksen jäsenille makseta kokouskohtaisia palkkiota.

Hartwall Capital on ehdottanut edellä esitetyn perusteella, että poikkeuksellinen ja yhtiön kannalta arvokas työ tunnustetaan ja hallituksen jäsenille maksetaan nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotuksesta riippumaton lisäpalkkio seuraavasti:

1. Kaikille hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkio ajanjaksolta, joka alkaa Konecranesin 23.3.2016 pidetystä varsinaisesta yhtiökokouksesta ja joka päättyy Yritysoston toteuttamishetkellä (tai seuraavan Konecranesin varsinaisen yhtiökokouksen ajankohtana, ellei Yritysostoa ole toteutettu ennen sitä). Kokouspalkkio on jokaiselle hallituksen jäsenelle 1 500 euroa kustakin hallituksen kokouksesta, johon kyseinen hallituksen jäsen on osallistunut.

2. Neuvottelutyöryhmän jäsenille maksetaan seuraava kertapalkkio, joka on suhteessa hänen työpanoksensa suuruuteen:

            a. Stig Gustavsonille, Bertel Langenskiöldille ja Christoph Vitzthumille 60 000 euroa; ja
            b. Svante Addelle 30 000 euroa. 

Hartwall Capital on ehdottanut, että hallituksen jäsenille maksettavat kertyneet kokouspalkkiot ja kertapalkkio maksetaan niihin oikeutetuille hallituksen jäsenille rahassa. Selvyyden vuoksi todetaan, että Hartwall Capital ei ole ehdottanut Kokouskutsun 7. kohdassa kuvattua nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotusta hallituksen jäsenten vuosipalkkioiden korottamiseksi muutettavaksi, vaan tukee ehdotusta.

Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Christoph Vitzthum on ilmoittanut Konecranesille, että mikäli Yhtiökokous hyväksyy Hartwall Capitalin ehdotuksen, hän luopuu ehdotuksen kohdan 2. mukaisesta kertapalkkiosta, koska hän kokee työpanoksensa olleen osa hallituksen puheenjohtajan tehtäviä.


KONECRANES OYJ


Miikka Kinnunen
sijoittajasuhdejohtaja


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 400 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).


JAKELU
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.konecranes.com