Etävalvonta tekee trukeista älykkäitä

Corporate press releases

Konecranes TRUCONNECT® -etävalvonta on ollut saatavilla trukkeihin muutaman viime vuoden ajan. Konecranes Trukit -liiketoimintayksikkö on tänään esitellyt päivitetyn järjestelmäpaketin. ”Tämä tarjoaa asiakkaille aivan uudenlaista etävalvontaa”, sanoo Bertrand Marion, Business Development Manager.   

Päivitetyn järjestelmän esittelyn yhteydessä Marion sanoi: ”Tiukasti kilpailluissa liiketoimintaympäristöissä vastuullisuuden, työturvallisuuden ja kustannustehokkuuden parantaminen onnistuu vain laitteiden reaaliaikaisen ja jatkuvan hallinnan mahdollistavilla työkaluilla, jotka tuottavat yksityiskohtaista, luotettavaa ja tarkkaa tietoa.”

Trukeille suunniteltu TRUCONNECT® tarjoaa Konecranes-trukkien omistajille reaaliaikaista tietoa rengaspaineista, koneisiin kohdistuvista epätavallisista iskuista, hydrauliöljyhiukkasten määrästä ja vesipitoisuudesta sekä polttoaineenkulutuksesta ja laitteen nopeuksista.

Kattavan järjestelmäpäivityksen myötä Konecranes on tehnyt mahdolliseksi myös AdBlue-tasojen valvonnan, koneiden ekotehokkuuden ja kuljettajan suorituskyvyn optimoinnin sekä epätavallisten iskujen suunnan osoituksen. Päivitys mahdollistaa myös kuljettajille suoraan lähetettävät räätälöidyt varoitukset sekä optimoidun grafiikan, jonka myötä asiakkaat voivat nähdä laitteen reitin sekä kaikki käytössään olevat laitteet omasta tuotantoalueestaan räätälöidyllä kartalla. Kaikki tiedot saa myös PDF- tai Excel-yhteenvetoina faktoihin perustuvan päätöksenteon tueksi.

”Konecranes-asiakkaille tämä tarkoittaa trukkien kunnossapitoa, käyttöä ja toimintoja koskevan päätöksenteon nopeutumista ja tarkentumista. Etävalvonta on merkittävä työkalu tuottavampaan, tehokkaampaan ja turvallisempaan työskentelyyn”, toteaa Lars Fredin, Vice President and Head of Business Unit Lift Trucks.

Lisätietoja:
Rebecca Nielsen, Marketing & Communication Manager, Lift Trucks
Sähköposti: [email protected] tai puhelin: +46 725 173 501


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2015 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 126 miljoonaa euroa. Konsernilla on 11 900 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).