Konecranes sai RTG-nosturitilauksen Veracruzista Meksikosta

Corporate press releases

Konecranes sai joulukuussa 2015 kahden kumipyöräkonttinosturin (RTG) tilauksen Grupo CICEn terminaalilta Veracruzista Meksikosta.

Meksikon kaakkoisrannikolla noin 300 km päässä Mexico Citystä sijaitseva Veracruzin satama on Meksikon vanhin, suurin ja historiallisesti tärkein merisatama. Se tarjoaa maailmanlaajuiset meriyhteydet koko Etelä- ja Keski-Meksikoon rautatie- ja maantieverkoston avulla. Satamalla on hyvin kunnianhimoinen laajennussuunnitelma. Rakenteilla on kaksi uutta konttiterminaalia, ja Panaman kanavan laajennusprojekti saadaan päätökseen vuoden 2016 alussa.

RTG-nosturit on tilannut yksi Veracruzin sataman tärkeimmistä satamaoperaattoreista Grupo CICE, jonka monitoimiterminaalin kautta kulkee erilaisia ajoneuvoja ja materiaaleja, kuten esimerkiksi viljaa ja mineraaleja. Grupo CICE on käyttänyt Konecranes-trukkeja jo useamman vuoden ajan. Nosturit toimitetaan vuoden 2016 lopulla.

Tilatut Konecranes RTG -nosturit ovat 16-pyöräisiä, ja niiden nostokapasiteetti on 40 LT. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja pukin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi seitsemän konttia rinnakkain. Nosturit on varustettu Konecranes Diesel Fuel Saver -polttoaineen säästötoiminnolla ja aktiivisella kuomanhallintajärjestelmällä, joka ehkäisee konttien heiluntaa ja helpottaa siten konttien käsittelyä.

Nostureissa on myös Konecranes Auto-steering -ominaisuus, joka pitää nosturin liikeradan suorana ja ennalta ohjelmoidun mukaisena, sekä turvallisuutta parantava törmäyksenestojärjestelmä. TRUCONNECT® Etäpalvelu puolestaan tarjoaa vuorokauden ympäri yhteyden tukikeskusverkostoon, jonka asiantuntijoiden avulla ongelmat ratkeavat ja seisonta-ajat vähenevät.

”Grupo CICEn osoittama luottamus meihin palkitaan kun he saavat käyttöönsä erinomaisilla kontinkäsittelyominaisuuksilla varustetut luotettavat RTG-nosturit. Odotan innolla nosturien toimitusta ja käyttöönottoa sekä yhteistyön jatkumista Grupo CICEn kanssa myös tulevaisuudessa”, sanoo Alfredo Ramirez, Konecranes-satamanosturit, Latinalainen Amerikka. 

”Konecranes-laitteista saadun kokemuksen perusteella GRUPO CICE päätti jälleen luottaa Konecranes-laitteisiin ja on ylpeä voidessaan julkistaa kahden RTG-nosturin tilauksen. Nosturit toimitetaan tämän vuoden lopussa. Haluamme uusien nostureiden avulla optimoida toimintojemme tuottavuuden ja tarjota asiakkaillemme tehokkaampaa rahdinkäsittelyä ja sitä kautta myös houkutella uusia asiakkaita”, Grupo CICE ilmoittaa. ”Tällä hetkellä käsittelemme noin 4 miljoonaa tonnia tavaraa vuodessa. Aiomme näiden kahden uuden nosturin avulla kasvattaa terminaalin volyymeja.”

Lisätietoja:
Lehdistö

Jussi Suhonen, myyntijohtaja, Amerikka, Konecranes-satamanosturit
Sähköposti: [email protected] tai puh. +1 281 582 3307

Sijoittajat ja analyytikot:
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes
Sähköposti: [email protected] tai puh. +358 20 427 2050

 

Kuvateksti
Grupo CICEn monitoimiterminaali, Veracruz, Meksiko

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).