Konecranes toimittaa RTG- ja RMG-nostureita Luka Koperille Sloveniaan

Corporate press releases

Slovenialaisen Koperin sataman operaattori Luka Koper d.d on tilannut Konecranes-konsernilta seitsemän täysin sähköistettyä, kaapelikelalla varustettua RTG-nosturia ja kaksi RMG-nosturia. Luka Koper on ollut Konecranes-konsernin asiakas yli kymmenen vuotta, ja satamassa on jo käytössä Konecranes-kahmaripukkinostureita, RTG-nostureita, satamakonttinostureita (STS) ja konttikurottajia. Tämän tilauksen myötä Koperilla on yhteensä kaksikymmentä Konecranes RTG -nosturia. Nosturit toimitetaan vuoden 2016 lopussa.

Koperin satama Sloveniassa on perustettu vuonna 1957. Vuosien varrella se on kasvanut tasaisesti ja nykyään siihen kuuluu 12 erikoistunutta terminaalia, jotka työllistävät 1 000 henkeä. Koperin satamassa on Adrianmeren johtava konttiterminaali, jonka kapasiteetti vuonna 2014 oli 674 033 TEU:ta. Se on listattu Ljubljanan pörssissä.

Koperin nykyiset RTG- ja STS-nosturit ovat hyvin suosittuja käyttäjien keskuudessa. Mitja Čikovin on yksi käyttäjistä. Konecranes RTG on Mitjan suosikkinosturi: ”Siinä on parhaat kamerat, ja sitä on mukavinta ajaa”, hän sanoo.

”Tämä tilaus osoittaa, että liikesuhteemme Luka Koperin kanssa on tiivis — se on jatkunut jo kymmenen vuoden ajan. Heidän päätöksensä hankkia RMG-nostureitamme on jälleen osoitus siitä, että he luottavat teknologiaamme ja tukeemme. Koper on erittäin ympäristötietoinen organisaatio: se oli yksi finalisteista Euroopan merisatamien järjestön (European Sea Ports Organization) valitessa voittajaa Euroopan ympäristöystävällisimmäksi satamaksi vuonna 2014. Koper on myös arvostettu työnantaja Sloveniassa. Se pyrkii entistä ekotehokkaampaan toimintaan, ja me haluamme auttaa sitä tässä pyrkimyksessä”, sanoo Antti Halonen, myyntipäällikkö, Konecranes-satamanosturit.

Tilatut täysin sähköistetyt RTG-nosturit ja RMG-nosturit on varustettu aktiivisella kuormanhallintajärjestelmällä, integroidulla heilunnanestolla sekä tarkalla paikannusjärjestelmällä, joka takaa materiaalinkäsittelyn maksimaalisen tuottavuuden. RTG-nostureissa on myös käyttöä helpottavia toimintoja, kuten Auto-positioning-ominaisuus, joka pitää nosturin liikeradan suorana ja ennalta ohjelmoidun mukaisena, ja Autostop-toiminto, joka auttaa kuljettajaa pysäyttämällä nosturin automaattisesti oikeaan paikkaan kontin kohdalle tai sovitulle paikalle.

”Konecranes on osoittanut olevansa Koperin satamalle paljon enemmän kuin vain tavarantoimittaja. He ennakoivat asiakkaan tarpeita, kuuntelevat ja auttavat löytämään terminaalimme tarpeisiin sopivimman ympäristöystävällisen teknologian. Nyt tilatut sähköistetyt RTG-nosturit ovat yksi esimerkki tiiviistä yhteistyöstämme, jossa mietitään ja jopa kehitetään monia teknisiä yksityiskohtia yhdessä. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan yhteisiä projekteja”, sanoo terminaalin johtaja Marko Babič.

Lisätietoja
Lehdistö:
Antti Halonen, myyntipäällikkö, satamanosturit
Sähköposti: [email protected] tai puh. 020 427 2678

Sijoittajat ja analyytikot:

Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: [email protected] tai puh. 020 427 2050


Lisää mielenkiintoisia artikkeleita Konecranes-konsernista löytyy osoitteesta wayup.konecranes.com.

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).