Konecranes toimittaa 15 RTG-nosturia DCT Gdansk S.A.:lle Puolaan

Corporate press releases

Konecranes on saanut merkittävän 15 kumipyöräkonttinosturin (RTG) tilauksen uudelta asiakkaalta DCT Gdansk S.A:lta. Tämä on ensimmäinen Konecranes RTG -toimitus Puolaan. Nosturit on tarkoitus toimittaa vuoden 2016 toisella vuosipuoliskolla.

DCT Gdansk on Puolan suurin ja nopeimmin kasvava konttiterminaali ja Itämeren alueen ainoa syvänveden terminaali, joka voi vastaanottaa valtamerialuksia suoraan Kaukoidästä. Terminaali käsittelee Puolan tuonti- ja vientiliikenteen sekä jälleenlaivaus- ja kauttakulkuliikenteen.

DCT Gdanskille toimitettavat Konecranes RTG-nosturit ovat tehokkaita 16-pyöräisiä RTG-nostureita, joiden nostokapasiteetti on 40,6 tonnia. Ne voivat pinota yksi yli viiden konttia päällekkäin, ja pukin jalkojen väliin mahtuu ajotien lisäksi seitsemän konttia rinnakkain. Nosturit ovat täysin sähkötoimisia ja saavat virtaa virtakiskojärjestelmästä.

Nosturit on varustettu aktiivisella kuormanhallintajärjestelmällä, joka estää kontin heilumisen ja parantaa merkittävästi kontinkäsittelyn suorituskykyä. DGPS-automaattiohjaus pitää nosturin liikeradan suorana ja ennalta ohjelmoidun mukaisena. Auto-Path Optimizer -toiminto hyödyntää Konecranes-törmäyksenestojärjestelmän luomaa konttiprofiilia ja laskee optimaalisen reitin senhetkisestä konttipaikasta kohdekonttipaikkaan. Nostureissa on Konecranes TRUCONNECT® Etävalvontajärjestelmä.

DCT Gdanskin toimitusjohtaja Maciek Kwiatkowski: ”Tämä on meille tärkeä hankinta, ja arviointiprosessimme oli erittäin tiukka. Konecranes- teknologia, aiemmat saavutukset ja koneiden pitkäaikainen huoltotuki vakuuttivat meidät.” 

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että DCT Gdansk valitsi meidät. Tilaus vahvistaa asemaamme Itämeren alueen konttinostureiden johtavana toimittajana. Tämä on ensimmäinen RTG-nosturitoimituksemme Puolaan, ja osoitus teknologiamme erinomaisuudesta ja kyvystämme huoltaa nostureita. Aiomme varmistaa, että DCT Gdanskin osoittama luottamus palkitaan”, sanoo Erkki Salminen, myyntipäällikkö, Konecranes-satamanosturit, Eurooppa. 

DCT Gdansk vastaanotti ensimmäisen aluksensa kesäkuussa 2007. Tammikuussa 2010 DCT Gdansk alkoi vastaanottaa viikoittain 8 000 TEU-yksikön aluksia Kaukoidästä. Suora yhteys Aasiaan nopeutti DCT Gdanskin kehitystä Itämeren keskusterminaaliksi, ja yritys kasvoi 180 prosenttia vuonna 2010. Nyt DCT on yksi maailman nopeimmin kasvavista terminaaleista. Toukokuussa 2011 DCT-terminaalissa alkoi uusi aikakausi, kun terminaali alkoi käsitellä Maersk Linen E-luokan konttialuksia. Niiden kapasiteetti on 15 500 TEU:ta, ja ne olivat tuolloin maailman suurimpia aluksia. Vuonna 2012 konttiterminaali saavutti jo kahden miljoonan käsitellyn TEU:n rajan, ja koko vuoden aikana käsiteltiin ennätykselliset 900 000 TEU:ta. Elokuussa 2013 DCT Gdansk palveli ensimmäistä Triple E -luokan alustaan, Mærsk Mc-Kinney Mølleria tämän neitsytmatkalla. Vuonna 2013 konttiterminaali käsitteli yli 1 150 000 TEU:ta. Tämä ennätys nosti DCT:n pysyvästi maailman suurimpien konttiterminaalien kartalle, ja varmisti sen aseman kapasiteetiltaan Itämeren alueen suurimpana konttiterminaalina.

Lisätietoja
Lehdistö
Erkki Salminen, myyntipäällikkö, Konecranes-satamanosturit, Eurooppa
Sähköposti: [email protected] tai puhelin 020 427 2568

Sijoittajat ja analyytikot
Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja
Sähköposti: [email protected] tai puhelin 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).