Korjaus Reutersin julkaisemaan uutiseen

Stock exchange releases

Uutistoimisto Reutersin 10.10.2007 julkaisema, haastatteluun perustuva uutinen sisälsi joitakin Konecranes-konsernin Kiinan toimintoja koskevia tietoja, jotka vaativat täsmennyksiä.

Konecranes-konsernin liikevaihto Aasian ja Tyynenmeren alueella vuonna 2006 vastasi 13 prosenttia yrityksen liikevaihdosta. Kiinan osuus oli noin kolmasosan Aasian ja Tyynenmeren alueen myynnistä, ja siten selkeästi alle 10 prosenttia konsernin liikevaihdosta. Reutersin otsikko Aasian osuus Konecranes-konsernin liikevaihdosta nousemassa 50–55 prosenttiin nykyisestä 30 prosentista 3-4 vuodessa (käännös englanninkielisestä otsikosta Asia to make up 50–55 pct of Konecranes global sales in 3-4 yr, vs current 30 pct) on siten virheellinen.

Koska Konecranes-konsernin tuotteiden ja palveluiden markkinoiden Kiinassa ennustetaan pitkällä tähtäimellä kasvavan nopeammin kuin globaalit markkinat, Konecranes odottaa liikevaihtonsa kehityksen seuraavan samaa trendiä. Konsernin tavoitteena on niin vuonna 2007 kuin tulevaisuudessakin, että Kiinan myynti kasvaa nopeammin kuin globaali liikevaihto.

Konecranes aloitti huhtikuussa tuotannon neljännessä Kiinan tehtaassaan, eikä yrityksellä ole suunnitelmia uusien tehtaiden avaamisesta Kiinaan, toisin kuin Reuters uutisoi.

Konecranes-konsernin strategiaan kuluu aktiivinen yritysostopolitiikka. Siksi konserni tutkii jatkuvasti yritysosto- ja yhteisyritys-mahdollisuuksia eri puolilla maailmaa, myös Kiinassa.   


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2006 Konecranesin liikevaihto oli yhteensä 1 483 miljoonaa euroa. Yrityksellä on 8 000 työntekijää ja yli 370 huoltopistettä 41 maassa. Konecranesin osake on noteerattu OMX Helsingin Pörssissä (osakkeen tunnus: KCR1V). www.konecranes.com